Cerca:

Mitjà:

Any:

• La Plataforma 'Salvem el Cabanyal' constituïx una comissió per a estudiar les accions necessàries que puguen acabar amb els problemes de soroll que patixen els seus carrers

Veïns del Cabanyal portaran a la via judicial el seu dret al descans

2016-09-16Publicat per:
• Els seus veïns porten denunciant la contaminació acústica que els impedix descansar a les nits
"Que es respecte el nostre dret al descans". És el que porten demanant els veïns del barri del Cabanyal a València des de fa anys. Farts dels “saraus nocturns" -així els qualifiquen alguns afectats- que patixen nit rere nit, dimecres passat es va celebrar una assemblea en què es va acordar constituir una comissió que, en últim terme, prendraà accions judicials contra l'Ajuntament de València si no se soluciona d'arrel el problema.

Hi ha molts barris de València en el que s'estan denunciant els sorolls que bars i locals nocturns fan a la nit. En el Cabanyal, la contaminació acústica que es produïx no ve dels locals d'oci i els seus clients sinó de la zona més degradada del barri en què viuen moltes famílies en cases ocupades.

"Ja no valen solucions temporals que duren quinze dies o un mes", alerten des de la plataforma. La comissió que s'ha aprovat, denominada 'Grup d'Ajuda Mútua pel Dret al Descans', pretén cridar l'atenció del consistori per a obtindre "actuació concretes" que solucionen la contaminació acústica.

Una solució, advertixen des de la plataforma, que ha d'arribar abans de l'any que ve: "El veïnat ja no pot més i pareix que açò no té importància", lamenten. I per a aconseguir-ho, iniciaran un "diàleg constructiu" amb l'administració.

"Tenim tota l'esperança posada en la voluntat política de qui ara ens governa". Els veïns donen marge d'actuació al consistori encara que no deixen de costat que es tracta d'un problema de "gravetat" i "urgència" necessària com perquè els faça cas per part de l'administració però alerten: "En el supost de no obtindre una resposta satisfactòria a la nostra reivindicació, no dubtarem a portar el cas als tribunals de justícia”.

La sentència del TC de 24 de desembre de 2001 ja establia que l'exposició prolongada a uns determinats nivells de soroll, que puguen objectivament qualificar-se com evitables i insuportables, ha de meréixer la protecció dispensada al dret fonamental a la intimitat personal i familiar en l'àmbit domiciliari. “L'administració té l'obligació d'actuar d'ofici", advertixen.

<- Volver a Prensa