Cerca:

Mitjà:

Any:

L'alcalde Ribó rep a la Plataforma Salvem el Cabanyal

2015-07-24Publicat per:
L'ALCALDE JOAN RIBÓ REP ALS VEÏNS I VEÏNES REPRESENTANTS DE SALVEM EL CABANYAL I DE LES AVV. CABANYAL-CANYAMELAR I LA AVV PAVIMAR. DIA HISTÒRIC, QUE COMPORTA PER A TOTS COMPROMÍS I TREBALL PER A LA RECUPERACIÓ GRADUAL DEL BARRi
Avui ha estat un dia històric per al Cabanyal, un total de 9 veïnes i veïns representants de l'AVV Cabanyal-Canyamelar, l'AVV Pavimar i de la Plataforma Salvem el Cabanyal, hem estat rebuts per l'Alcalde de València Joan Ribó a l'Ajuntament. Era la primera vegada que érem rebuts de manera oficial per dialogar i escoltar les nostres preocupacions pel futur del barri. Mai abans aquest fet havia tingut lloc, ja que l'anterior alcaldessa s'havia negat una i altra vegada a rebre'ns per dialogar i poder arribar a consensos amb nosaltres sobre la terrible amenaça que planava sobre aquest barri Històric Protegit que és el Cabanyal.

En aquesta reunió els veïns li hem fet entrega dels documents: "Arxiu del Cabanyal 1998-2015. Història d'una lluita", una caixa plena de les nombroses publicacions realitzades durant la defensa i resistència del barri en els últims 17 anys: catàlegs de les diferents edicions de Cabanyal Portes Obertes, projecte insígnia de Salvem el Cabanyal,on l'Art es transformava en una eina de mobilització ciutadana i visibilització de la problemàtica del barri a nivell internacional; el dossier fet per la AVV Cabanyal Canyamelar dirigit a l'organització World Monument Fund on es recull l'importancia del Cabanyal-Canyamelar com a conjunto històric i la seva visibilització a nivell global (2012), aixi com una samarreta del Watch Day, i amb la página de Hispania Nostra que te inclós al barri del Cabanyal com a Patrimoni en perill; el projecte: "Cabanyal Arxiu Viu", premiat per Europa Nostra, el seu catàleg, baralles, còpia del premi, i un exemplar de la revista-objecte "La más Bella Playa" que reuneix l'obra seriada de 45 importants artistes visuals de nivell nacional i internacional. També s'han inclòs: un exemplar del llibre de Lluís Cerveró "El Cabanyal, per exemple. Crònica de quinze anys de resistència" (ed. Tres i Quatre), que narra 15 anys de la lluita ciutadana realitzada per la Plataforma Salvem el Cabanyal. I el Dvd "Abril al Cabanyal. Cronica Viva d'una resistència" realitzat per Sergi Tarín. Una documentació històrica que concentra informació d'una lluita ciutadana valenta i decidida.

La trobada entre l'alcalde i els representants de les diferents associacions ha estat distès i dialogant, li hem fet arribar la preocupació pel futur del barri i l'alcalde ha expressat "la voluntat de treballar per la rehabilitació del barri, apostant pel patrimoni propi. No només es tracta d'aportar mesures urbanístiques que tornen a fer del barri un lloc habitable i atractiu, sinó també d'invertir en els serveis socials que ajuden a dignificar la vida de les persones ", ha subratllat. També ens ha anunciat les primeres inversions que s'anaven a realitzar i nosaltres hem sol·licitat que no fos de cop, sinó que el procés de regeneració del barri havia de ser progressiu i constant, un treball ben fet i en profunditat. La confiança i el treball conjunt en diferents comissions ja iniciades, semblen prometre un procés positiu en aquest sentit.

Satisfacció i esperança, han estat els sentiments de tots al final de la trovada.

<- Volver a Prensa