Cerca:

Mitjà:

Any:

Esquerra Unida adverteix al Ministeri de Cultura que l’aprovació de l’adaptació del PEPRI del Cabanyal podrà ser anul•lada sense nou procediment i comportaria responsabilitats penals

2015-05-22Publicat per:
Sanchis: “Qui avale, aprovant o informant favorablement aquesta adaptació del PEPRI, s’exposa a l’obertura de la via penal”
El portaveu del grup municipal d’Esquerra Unida i candidat a l’Alcaldia de València, Amadeu Sanchis, ha comparegut hui en roda de premsa junt amb l’advocat José Luis Ramos, per a explicar la petició que la passada setmana va presentar la formació de esquerres al Ministeri de Cultura instant a la retirada de l’adaptació del PEPRI del Cabanyal per a evitar responsabilitats penals per incórrer, a gratcient, en incompliment de sentència. Sanchis ha explicat que en l’escrit s’adverteix que la sentència de l’1 d’octubre de 2004 del TSJCV, que resolia el recurs número 01/0001261/2001 contra el PEPRI del Cabanyal, va ser desestimat però, no obstant açò, estimava un dels punts del recurs, el referit a l’àmbit del PEPRI per no integrar tot l’àmbit del conjunt declarat BIC, ja que va deixar fora 8 illes de cases situades entre els carrers Regna i Doctor Lluch.
Així, la sentència arreplegava que “la veritat és que si el Pla Especial de Protecció és una conseqüència ineludible de la declaració de Bé d’Interès Cultural del barri afectat pel PEPRI, no poden deixar-se fora del seu àmbit aquestes parcel·les. En conseqüència procedeix l’estimació del recurs en aquest punt, per omissió de l’extensió del Pla Especial a aquestes parcel·les, sense que per açò haja de procedir-se a l’anul·lació d’aquest Pla, havent d’entendre’s, no obstant, estès el seu àmbit a les mateixes”.
D’aquesta forma, la sentència citada acredita l’estimació parcial del recurs consistent que l’àmbit del PEPRI ha d’integrar tot l’àmbit del conjunt declarat BIC.
Però en canvi, el projecte d’adaptació del PEPRI del Cabanyal-Canyamelar publicat al juliol de 2014, pendent d’aprovar pel govern de Rita Barberá, malgrat les més de 28.000 al·legacions presentades, incorre en la mateixa il·legalitat, a part de l’espoli. “És per açò pel que, d’aprovar-se aquest PEPRI, s’incorrerà en la il·legalitat d’actuar contra una sentència assumida per la mateixa administració, atès que no va recórrer la citada sentència, a més d’estar avalant la desobediència d’una sentència ferma”, ha assegurat el cap de llista per EUPV.
Així, l’aprovació d’aquest nou PEPRI, deixant fóra part de l’àmbit declarat BIC, donaria lloc a l’obertura d’incident d’execució de sentència, i l’obertura de la via penal contra qui avale, aprovant o informant favorablement, un pla especial el contingut del qual, deixar fóra part de l’àmbit BIC, ja ha sigut declarat il·legal pels Tribunals i tota l’administració competent va assumir la fallada al no recórrer.
El portaveu de la formació d’esquerres ha indicat que si Rita Barberá “no s’ha atrevit a aprovar el nou PEPRI és perquè sap que el TSJCV que va dictar la citada sentència ho podrà anul·lar sense necessitat de tramitar nou procediment”, ha conclòs.

<- Volver a Prensa