Cerca:

Mitjà:

Any:

L’alcaldessa de València regressa per sorpresa al Cabanyal i compra gambes i raps en una pescateria

Barberá torna al mercat del Cabanyal després de l’accidentada visita de dijous

2015-05-15Publicat per:
Rita Barberá acudí este divendres, fora d’agenda i per sorpresa, al mercat del Cabanyal. Ho féu hores després de ser esbroncada per una vintena de veïns i opositors i que alguns venedors i clients no volgueren encaixar-li la mà. L’alcaldessa de València aplegà cap a les 10.30 acompanyada dels regidors Fèlix Crespo i Alfonso Novo. Es tractà d’una visita fugaç i parcial al mercat. Un recorregut pel passadís central entre fruiteries, xarcuteries i botigues de formatge fins aplegar a la parada de pollastres de Pilar. Allí encaixà la seua mà: “disculpeu pel ‘folló’ d’ahir, però no va ser culpa meua”. I la venedora, que ha estat votant del PP i “ara m’ho estic pensat” li recriminà l’estat de conservació “lamentable” dels carrers que toquen la zona de la prolongació. “Ma filla paga 400€ de contribució. O ho arregles o baixes l’impost”, li exigí.

La segona pausa fou a la pescateria Bianca. Allí passà a l’altra banda del mostrador, on estigué 10 minuts fent-se fotos i departint amb les clientes. També comprà raps i gambes. Justament enfront hi havia Amparo, la pescatera que dijous li negà la salutació. “Volia provocar-me, però jo he preferit no mirar-la”, reconegué impressionada per la repercussió del seu gest. “Enhorabona, valenta!”, “Ben fet”, “Amparo, que guapa has eixit en la tele!”. Estos foren alguns del elogis: un degoteig durant tot el matí. Un afer que ocorregué quasi al final de la primera visita. L’alcaldessa estira la mà i Amparo no l’agafà. “És que no penses donar-me la mà?”. “No”. “Això és de mala educació”. “També és de mala educació el que vostè ha fet al Cabanyal”. Així esdevingué una conversa que ha eixit en tots els mitjans i que ha esdevingut espina en l’ànim de l’alcaldessa.

Unes mostres de desacord que poc tenen a veure amb les explicacions de la primera edil, que acusà Compromís de “rebentar l’acte”. Molts venedors reconegueren este divendres a La Veu que no estan d’acord amb la política de Barberá, però que no li negaren la salutació per no prendre posicionament davant la clientela. L’estratègia de la primera edil era passar per totes les parades, una a una, estirant el braç. I qui no li corresponia, rebia el seu mal humor. De fet, segons fonts de la directiva del mercat, vora el 80% dels venedors estan en contra de la prolongació. Un percentatge que ha augmentat un 30% des de les darreres eleccions generals. “La gent està farta de tanta paràlisi i veu una possibilitat ràpida i barata amb la rehabilitació”, expressaren estes fonts.

<- Volver a Prensa