Cerca:

Mitjà:

Any:

'Salvem el Cabanyal' veu "una mesura electoral" que l'Ajuntament vaja a atorgar ara llicències al Cabanyal però "benvinguda siga"

V edició de "Cabanyal Íntim" com a "agitador social"

2015-04-28Publicat per:
El festival 'Cabanyal Íntim' ha presentat la seua cinquena edició com a "agitador social" baix el lema 'TransformAcció' en què van a fer "accions per a transformar el present que tan a disgust ens té" mitjançant el que pretenen "rascar esta crosta i convertir-la en una cosa nova".

Així ho ha indicat el codirector del festival, Jacobo Julio, durant la presentació de la mostra en la qual ha anunciat que entre els dies 7 i 17 de maig es realitzaran una vintena de representacions. Sobre esta qüestió, la codirectora de la mostra, Isabel Caballero, ha puntualitzat que hauran "set peces breus, peces més llargues, peces d'humor que el barri necessita i peces de circ".

El cartell de la mostra l'ha realitzat l'artista Mira Bernabeu, qui ha assegurat que les imatges "recullen esta idea de transformació, del grup íntim" en què estan "fent una acció que comporta un canvi".

A més, "hi ha peces per a tots els públics i companyies que vénen de Portugal de manera que el festival s'internacionalitza". Alhora, Caballero ha destacat que també "es realitzaran activitats paral·leles com presentacions de llibres o taules de debat".

De la mateixa manera, Julio ha puntualitzat que els "artistes que vénen de fora es queden al Cabanyal" el que els va a permetre "descobrir el barri" i ha assegurat que esta mostra "només té sentit si es fa per a salvar el barri i omplir-lo de vida i bellesa".

"DEL POBLE I PER AL POBLE"

Alhora, Caballero, preguntada pel finançament de la mostra, ha assegurat que "este és un festival del poble i per al poble" ja que, "no hi ha cap logo institucional" entre els col·laboradors del festival i ha explicat que es finança "amb molts poquets".

Per la seua banda, Julio ha indicat que "de les donacions que dóna el públic es fa un bot comú que es repartix entre els artistes" per la qual cosa, segons la seua opinió, es "fa de manera altruista, no està pagat". "No ens agrada esta precarietat", ha apuntat.

Sobre esta qüestió, la membre de la plataforma 'Salvem el Cabanyal', Bia Santos, ha explicat que "l'art és un encoratjament del poble" i ha apuntat que la mostra "té un missatge de canvi i transformació i mai de campanya política".

NOVETATS DEL CINQUÈ ANIVERSARI

Durant esta cinquena edició es posarà en marxa "un nou espai que neix per quedar-se: 'Territori Performance'" en què, durant 12 hores seguides, "un edifici acollirà diferents performances amb les quals s'obre el festival al camp de l'experimentació".

De la mateixa manera, Caballero ha destacat que, de la mateixa manera, en esta cinquena edició estrenen seu pròpia en què mantindran "activitats culturals durant tot l'any".

"NO ES POT TERRORITZAR A LA GENT"

D'altra banda, qüestionada per la concessió de llicències d'obra i activitat per part de l'Ajuntament de València, Santos ha assegurat que "és una mesura electoral" però "benvinguda siga" ja que, segons la seua opinió, "l'Ajuntament ha bloquejat quatre o cinc anys el barri" al no donar les llicències". Així, ha assegurat que "hi ha molts comerços que han anat tancant i ara es podran obrir nous" així com ha lamentat que els veïns "no han pogut rehabilitar les seues cases o pintar les façanes".

A més, ha indicat que el consistori local "cada dia diu una cosa i ara diu que a partir de dilluns les estudiaran". "Ja veurem fins a quan van a jugar amb els veïns", ha postil·lat. Per part seua, Julio ha assegurat que "no es pot terroritzar a la gent, per això lluitem amb la bellesa".

<- Volver a Prensa