Cerca:

Mitjà:

Any:

UPYD porta el cas del Cabanyal davant de la Comissió Europea per la falta d'una avaluació d'impacte ambiental

2014-11-12Publicat per:
L'eurodiputada de UPYD al parlament Europeu, Beatriz Becerra, ha tornat a portar el conflicte del barri valencià del Cabanyal davant de la Comissió Europea, en esta ocasió per la falta d'una avaluació d'impacte mediambiental.

Tal com es va comprometre fa poc en una visita a València, Becerra ha presentat davant de l'executiu comunitari una pregunta parlamentària perquè Brussel·les es pronuncie sobre el fet que este pla d'ordenació urbana manque de la declaració d'impacte, i si, arribat el cas, s'ha informat sobre els motius que justifiquen l'exempció de l'aplicació d'allò disposat en la Directiva, ha explicat el partit en un comunicat.

El barri del Cabanyal de València és un Conjunt Històric del segle XIX declarat des de 1993 Bé d'Interès Cultural. El juliol de 1998 l'Ajuntament de València ha aprovat un Pla d'Ordenació Urbana (Pepri) amb l'objectiu de prolongar l'Avinguda Blasco Ibáñez fins al mar, "destruint al seu pas més de 500 edificis i al voltant de 1.500 habitatges".

El 29 de desembre del 2009 el Ministeri de Cultura va paralitzar el Pepri perquè considera que espoliava el conjunt històric; esta Ordre Ministerial ha estat recorreguda per la Generalitat, i el mes de juliol passat el Tribunal Suprem ha rebutjat el recurs.

Després de 16 anys de batalles judicials, l'Ajuntament de València ha presentat fa poc una modificació del Pepri. Tot i la naturalesa, dimensions --més de 670.000 m2-- i localització del projecte, "les autoritats consideren innecessari fer una avaluació de les repercussions sobre el medi ambient, tal com dicta la Directiva 2003/35/CE".

Becerra està treballant perquè des de l'Eurocambra s'obrin dos vies d'actuació per a abordar esta problemàtica. La primera, la de la protecció del patrimoni històric, "és una qüestió fonamental per garantir la conservació de béns d'interès cultural". La segona és, precisament, "la recerca de responsabilitats a causa de al fort impacte mediambiental que podria tenir este projecte".

En este sentit, el candidat de UPYD a l'Ajuntament de València, Eduardo Gómez, ha destacat que la formació "explora totes les vies per evitar que es produïsca un dany irreparable al patrimoni històric. A més, no es pot defugir l'impacte ambiental que podria provocar l'execució del pla, i les autoritats han d'explicar la raó de considerar innecessari avaluar este cost ambiental".

<- Volver a Prensa