Cerca:

Mitjà:

Any:

Èxit total del segon cap de setmana de la XVI edició de Portes Obertes al Cabanyal: L'Art de Resistir!!!

2014-10-27Publicat per:
Un cap de setmana on centenars i centenars de persones han abarrotat els carrers, visitant les 15 cases obertes i els espectacles organitzats, en un acte de solidaritat, reivindicació i gaudir col·lectiu, que demostra que el Cabanyal està més viu que mai!

El dissabte vam tindre el Xou de Carles Enguix. Presentació del llibre de poesia “L’Everest” al Teatro La Estrella

A les visites guiades van eixir tres grups (més de 300 persones), que van anar des del carrer Sant Pere fins la mar, visitant els carrers i solars, el patrimoni protegit, els edificis més rellevants per la seva història i interès arquitectònic, i finalitzant davant de la Casa dels bous, la Fàbrica de Gel i la Llotja de Pescadors, en un itinerari guiat per veïnes i veïns historiadors de l'Art i arquitectes.

L'obra de teatre de Francachela Teatro " Cabaret Agroerótico. Menú DegustoAcción" va omplir l'aforament i va aconseguir que el públic gaudira del bon espectacle i saber fer de la companyia, compromesa amb el barri. L'enhorabona a Francachela Teatro per, una vegada més, fer-nos somriure amb el seu treball en temps tan difícils!!!

La Nit d'Albaes va emocionar a tothom. Durant més tres hores, el Cabanyal va gaudir d'una manera especial de la música i cançons versades i dedicades als veïns majors, joves, pescadors i professionals, i a cases emblemàtiques enderrocades, com la casa de la palmera o el forn de "la estrella", ara convertits en solars, però que encara remeten al seu interès patrimonial, vida quotidiana i la seva irreversible absència.

El dissabte passat, als Premis Octubre varem rebre un homenatge pels 16 anys de lluita i resistència, en defensa de les persones, les seues formes de viure i del patrimoni. L'acte fou molt emotiu. La veïna Pepa Martí, de 90 anys, fou qui recollí el premi. L'artista Javier Mariscal va realitzar i regalar una pintura per a Salvem el Cabanyal en directe, davant dels assistents. La Plataforma agraeix moltíssim el seu gest.


D'altra banda, volem recordar-vos que el proper cap de setmana serà l'últim corresponent al Festival Portes Obertes XVI Edició!!!

Mentre tant, algunes de les activitats programades per al llarg de la semana, són les següents:

Dimarts 28 d’octubre
20:00h. Presentació: “La Ciudad pervertida. Una mirada sobre la Valencia global”. Per: Josepa Cucó i Giner. Teatre La Estrella. c/ Els Àngels, 33, junt a la Plaça Llorenç de la Flor.

Dijous 30 d’octubre
Estrena (Ateneu Marítim, carrer de la Reina, 68; 20.00 hores)
ABRIL AL CABANYAL, CRÒNICA VIVA D’UNA RESISTÈNCIA
Sergi Tarín – Espanya – 2014 – DVD – 60 minuts.
El 6 i 8 d’abril de 2010 policies locals i nacionals carregaren amb brutalitat sobre els veïns que s’oposaven als enderrocs d’una desena de cases al Cabanyal. Tot i que les demolicions estaven prohibides per una ordre ministerial, l’Ajuntament forçà les lleis per crear un conflicte de competències i obrir camí a les excavadores. El resultat fou tota mena d’aldarulls i un judici de faltes, dos anys després, per criminalitzar la tasca de la plataforma Salvem el Cabanyal. Els fets, per la seua força i transcendència, foren portada dels principals mitjans estatals.
(Presentat per Sergi Tarín)

Dissabte 1 de novembre
22:00h. Cinema Cabanyal (a la fresca) a l’Escorxador.
Begudes i entrepans a preus populars.
Presentació documental:
Abril al Cabanyal, crònica viva d’una resistència.
Espanya – 2014 – DVD – 60 minuts.
Amb la presència de l’autor, Sergi Tarín.
c/ Sant Pere, 27.

Diumenge 2 de novembre
11:30h. Visita guiada al Cabanyal. Punt d’eixida c/ Sant Pere, 83 (casa 1).

19:00h. Performance de Pepe Romero “Manifestació sincronitzada”. Basada en la performance Atlas (2011) de Ana Borralho i Joao Galante.
Eixida de l’Escorxador (c/ Sant Pere, 27), amb recorregut pels carrers del barri.

21:00h. Concert de Cassoles.
Dirigit per: Polo Amigo. (S’ha de portar cassola i alguna cosa per fer-la sonar!)
Plaça de la Creu.

22:00h. CLOENDA. Música i Festa a l’Escorxador.
c/ Sant Pere, 27.


<- Volver a Prensa