Cerca:

Mitjà:

Any:

Sanchis: “EU obri la via judicial contra el nou PEPRI, que el PP volia mantenir tancada”

2014-10-16Publicat per:
Els regidors del grup municipal d’Esquerra Unida, Amadeu Sanchis i Rosa Albert, juntament amb l’advocat José Luis Ramos, han comparegut davant els mitjans de comunicació per a anunciar que el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) ha admès a tràmit el recurs contenciós-administratiu interposat per la formació d’esquerres contra l’acord del 21 de juliol de 2014 de la Direcció General d’Avaluació Ambiental, el qual va acordar “no sotmetre a Avaluació Ambiental Estratègica la modificació del Pla Especial de Protecció i Reforma Interior (PEPRI) del Cabanyal-Canyamelar per considerar que no té efectes significatius en el mediambient, tal com s’arreplega textualment.”.

A més, -ha explicat Sanchis- “en aquest acord s’indicava que calia notificar als interessats “que contra la present resolució, per no ser un acte definitiu en via administrativa, no cap recurs algun i, no obstant açò, des d’EU hem demostrat que açò no és així i que sí que era possible recórrer-ho”.

Com ja va anunciar EU en el debat d’aprovació de la modificació-adaptació del PEPRI del 25 de juliol, “hem presentat un recurs en primer lloc per estimar que el PEPRI necessita d’Avaluació Ambiental Estratègica (EAE), per tenir efectes significatius sobre el mediambient”, ha dit Sanchis, qui ha afegit que “considerem que es tracta d’un acte recurrible, com així ha estimat el Tribunal en admetre a tràmit el recurs”.

Segons ha explicat el portaveu del grup municipal d’EUPV en l’Ajuntament de València, “és important destacar que la pròpia Comissió Europea ja va tramitar en dues ocasions denuncia contra Espanya per falta de EAE del PEPRI del Cabanyal-Canyamelar per estimar que en afectar a més de 1500 habitatges, i a uns 100.000 metres quadrats de superfície urbana d’un centre històric, necessàriament ha de generar un impacte que ha d’avaluar-se abans de decidir si es fa o no el Pla”.

L’edil recorda que en ambdues ocasions es van suspendre les denúncies perquè es va paralitzar el PEPRI, la primera volta per suspensió del TSJ i en la segona pel Ministeri de Cultura mitjançant la declaració d’espoli. Sanchis ha destacat que a pesar que el vigent Pla General manca de l’Avaluació Ambiental Estratègica, la fase de revisió en la qual es troba el mateix sí que compta amb aquest estudi però, no obstant, no va tenir en compte l’execució de la prolongació de l’avinguda Blasco Ibáñez travessant el Cabanyal. “Açò resulta contrari a la doctrina legal que estableix la necessitat de l’avaluació ambiental estratègica a projectes urbanístics que afecten a un nucli històric”, segons l’edil.

“La demanda precisament, -ha continuat Amadeu Sanchis- l’hem presentat perquè en la primera al·legació que presentàrem el 18 de setembre demanàvem precisament la retirada del PEPRI mentre no comptara amb la EAE favorable”. Per açò, “Esquerra Unida ha presentat aquesta demanda que ha sigut admesa a tràmit, de la qual cosa ens felicitem i esperem que siga el primer pas per a la paralització definitiva de dit nou PEPRI”, ha assenyalat el regidor.

Per la seua banda, l’advocat José Luis Ramos ha declarat que la falta de EAE “és només un dels punts negres que té el nou PEPRI, per la qual cosa serà molt difícil que els tribunals puguen confirmar la seua legalitat”. “Pretendre negar l’accés a la justícia dels ciutadans, com han fet en aquest cas, delata la falta de confiança sobre la legalitat del que estan aprovant”, ha conclòs el lletrat.

<- Volver a Prensa