Cerca:

Mitjà:

Any:

POBLE presenta les seues alegacions al PEPRI del Cabanyal

2014-09-24Publicat per:
POBLE ha presentat en el registre municipal les seues alegacions a la modificació del PEPRI del Cabanyal-Canyamelar. La formació política reclama la retirada definitiva del proyecte de prolongació de Blasco Ibáñez per ser innecessària des del punt de vista funcional, per provocar un espoli patrimonial i econòmic a la ciutat, per ser insostenible econòmicament i per la seua injustícia social.

Al mateix temps, aposta per la redacció d’un Pla RICA (“Rehabilitació Integral del Cabanyal-Canyamelar”) en el que s’inclouen mides urbanístiques com la protecció integral de l’àmbit inclòs en el BIC, la conexió “en forqueta” entre Blasco Ibáñez i la plaja, la generació de nous espais verts i residencials, o la construcció d’itineraris peatonals i ciclistes transversals.

Igualment, se proponen mides socioeconòmiques de recolzament al teixit productiu del barri. Entre estes mides estarien l’Oficina de lloguer per a l’estudiantat universitari i l’implantació de “hotels difusos”, en allojaments diseminats pel barri, que es rehabilitarien respectant els elements arquitectònics originaris.

El portaveu de POBLE, Albert Garcia, ha declarat en este sentit que “volem un barri mariner de veritat, en personalitat, arraïlat a la seua història i les seues gents. Un barri a on valencians i forasters puguen tornar a gojar del passeig pels seus carrers. No nos calen decorats de cartó-pedra, ni deliris de grandea en forma de planificació urbanística especulativa.”

<- Volver a Prensa