Cerca:

Mitjà:

Any:

La formació d’esquerres recolza la campanya de ‘Salvem el Cabanyal’ contra el nou Pla i anuncia que en breu presentarà les al·legacions del grup municipal

Esquerra Unida denuncia la no concessió de llicències en el Cabanyal des d’abans de l’Ordre del Ministeri

2014-09-02Publicat per:
El portaveu Amadeu Sanchis ha denunciat hui un altre cas que demostra que l’equip de govern del PP porta denegant la concessió de llicències en el Cabanyal des de molt abans que es dictara l’Ordre del Ministeri de Cultura de 2010. L’edil ha explicat que una veïna d’aquest barri va sol·licitar l’any 2003 llicència per a la rehabilitació d’un edifici situat en el carrer La Reina i al març de 2006 es va procedir a no atorgar-li-la i a instar-li al fet que paralitzara les obres que ja havia iniciat.

Des d’EU, “ens sembla un cas clar de com contradiu el PP el seu discurs pel que fa al barri del Cabanyal ja que en aquest cas estem parlant d’un edifici en el qual és el mateix Ajuntament el que al març de 1999 insta a la propietat perquè intervinga i adopte mesures de seguretat i salubritat, motiu pel qual va sol·licitar la llicència en 2003”, ha declarat el regidor, qui ha aclarit que es tracta d’un edifici que precisament tenia un nivell de protecció 2 catalogat en el PGOU de 1988 i que va ser el PEPRI de 2001 “el que ho va descatalogar i ho va deixar als llimbs en el qual es troben tots els edificis que el PP ha deixat fora d’ordenació”.

“Estem parlant d’un edifici emblemàtic d’alt valor arquitectònic, tant per la seua tipologia típica de l’arquitectura modernista del barri del Cabanyal com per la seua tipologia d’habitatge”, ha explicat l’edil. Així mateix, també cal destacar que es tracta d’un edifici fóra de l’àmbit de l’anul·lada prolongació de Blasco Ibáñez.

Per a Sanchis, “açò demostra que no són veritat les afirmacions que reiteradament realitza el PP que no concedeixen llicències per culpa de l’Ordre ministerial si no que és una conseqüència derivada del que va ser el seu PEPRI inicial i que, desgraciadament, seguirà aprofundint en aqueixa línia en la nova modificació-adaptació que va aprovar el passat 25 de juliol el PP en solitari”.

És per açò, “per la qual cosa des d’EU ens sumem a les al·legacions que ha preparat ‘Salvem el Cabanyal’ amb l’objectiu que siga massiu el rebuig ciutadà a aquest Pla i, igualment, anunciem que el grup municipal presentarà en breu les al·legacions en les quals està treballant contra la modificació del PEPRI”, ha conclòs el dirigent de la formació d’esquerres.

<- Volver a Prensa