Cerca:

Mitjà:

Any:

PER A ADAPTAR-LO A L'ORDRE MINISTERIAL QUE EL VA PARALITZAR

L'Ajuntament aprova sotmetre a informació pública els canvis al Pepri del Cabanyal amb vots del PP

2014-07-25Publicat per:
El ple de l'Ajuntament de València ha aprovat este divendres, a la sessió ordinària de juliol, sotmetre a informació pública la modificació-adaptació del Pla Especial de Protecció i Reforma Interior (Pepri) del Cabanyal-Canyamelar a l'ordre del Ministeri de Cultura del 2009 --emesa en època de l'Executiu socialista-- que el va paralitzar perquè considera que suposava espoliació.

Estos canvis, abonats amb el vot favorable del PP --al capdavant del govern local-- i rebutjats pels grups de l'oposició --PSPV, Compromís i EU-- s'exposaran ara per un període de 45 dies per a rebre al·legacions abans de la seua aprovació definitiva i de ser remesos a Ministeri de Cultura per a que es pronuncie al respecte per a determinar si accepta l'adaptació del Pepri a l'ordre de paralització.

El govern municipal que presidix l'alcaldessa de Rita Barberá ha portat a terme la modificació-adaptació del Pepri a partir de l'"acord polític" aconseguit amb l'Executiu central, per mitjà del Ministeri de Cultura i després de les corresponents "negociacions", per a "desbloquejar" l'execució d'este document de planejament urbanístic adaptant-lo a l'ordre ministerial que el va paralitzar.

"IRRACIONALITAT"

El debat de la informació pública dels canvis al Pepri s'ha iniciat a continuació amb la intervenció de representants de l'Associació de Veïns Pavimar, l'Associació de Veïns del Cabanyal-Canyamelar i de la Plataforma Salvem el Cabanyal, que han mostrat el seu rebuig a un "projecte personalista" i de "gran irracionalitat" i a la seua modificació per a "posar en perill la conservació dels valors històrics" d'este barri.

Estos ciutadans han rebutjat l'"espoliació", han demanat que es conserven les peculiaritats d'esta zona i, a l'alcaldessa, "diàleg" per a aconseguir una "rehabilitació integral". Després de la votació i en eixir endavant l'exposició pública dels canvis al Pepri els veïns del Cabanyal s'han quedat dret en les llotges d'invitats, amb les seues cares marcades amb pintura roja, en senyal de protesta.

Per la seua banda, els tres grups de l'oposició han qualificat de "maquillatge" la modificació-adaptació i han defensat que seguix mantenint la destrucció de molts edificis sense respectar la trama del barri i han sol·licitat que el document no seguisca endavant, a més de considerar que amb ell no es complix la llei.

El vicealcalde de la ciutat, Alfonso Grau, ha destacat que allò que es fa esta jornada és aprovar l'exposició pública de l'"adaptació" del pla a l'ordre de Cultura i no la seua aprovació definitiva i ha censurat les "desqualificacions gratuïtes de l'oposició". Alhora, ha ressaltat que el tràmit està "subjecte a la llei" i ha manifestat la voluntat del PP de "traure endavant el barri" i acabar amb la seua "paralització".

La noticia en Castellano: http://www.europapress.es/comunitat-valenciana/noticia-ayuntamiento-aprueba-someter-informacion-publica-cambios-pepri-cabanyal-votos-pp-20140725130402.html

<- Volver a Prensa