Cerca:

Mitjà:

Any:

L'Ajuntament de València aprovarà dimarts l'adaptació del PEPRI del Cabanyal

2014-07-17Publicat per:
La Comissió d'Urbanisme de l'Ajuntament de València de dimarts que ve proposarà al ple sotmetre a informació pública la modificació-adaptació del Pla Especial de Protecció i Reforma Interior (PEPRI) del Cabanyal-Canyamelar.

El regidor d'Urbanisme, Alfonso Novo, ha recordat que l'objectiu d'esta modificació és adaptar el document de planejament a l'Ordre del Ministeri de Cultura que ha paralitzat el desenvolupament del PEPRI i la concessió de llicències en tot el seu àmbit.

"Este document perseguix ajustar-se a les determinacions de l'Ordre Ministerial per a donar compliment a la mateixa i poder desbloquejar la concessió de llicències, tenint en compte que no és possible la concessió de cap tipus de llicència --excepte per a obres d'emergència-- des que es va dictar l'Ordre per l'anterior Govern socialista en 2009", ha afegit.

L'adaptació fa un estudi de realineació de façanes, fonamentalment en el sentit longitudinal i paral·lel al mar que caracteritza la trama històrica, però també en sentit transversal, dins i fora de l'àmbit del BIC. "La intervenció manté en la seua totalitat la traça longitudinal de la trama urbana i conserva la dels carrers transversals", ha indicat Alfonso Novo.

A l'àmbit del BIC es reduïxen les altures de les parcel·les recaients a la prolongació de l'avinguda i passen de cinc a tres plantes. Esta disminució comporta un minvament d'edificabilitat en tot l'àmbit d'un 10 per cent, és a dir, en més de 12.000 m2 de sostre.

Es manté el Catàleg de Béns i Espais protegits que conté el PEPRI original i a ell s'afigen ara les dos peces que es proposa mantenir en esta adaptació: la Llotja de Pescadors i l'aleshores anomenada Fàbrica de Gel.

En la reestructuració del bulevard central es pretén agrupar els carrils de trànsit rodat de manera que el seu ample final puga reduir-se (de dos bandes de 9 metres cadascuna, a una sola de 14 metres en total). Això en benefici de l'ample de les franges verdes, que passarien a tenir en el seu conjunt 22 metres.

<- Volver a Prensa