Cerca:

Mitjà:

Any:

EU defensa la protecció de tot el conjunt de la trama urbana del Cabanyal, inclòs el carrer Sant Pere

2014-06-05Publicat per:
El portaveu del grup municipal d’Esquerra Unida, Amadeu Sanchis, ha fet aquestes afirmacions després de conèixer l’objectiu de Rita Barberá de voler desbloquejar abans de les eleccions l’actuació en el carrer Sant Pere, situat en el Cabanyal-Canyamelar. Per a Sanchis, “aquesta proposta xoca amb l’ordre del Ministeri de Cultura que deixa clara que la protecció d’aquest barri és, en el seu conjunt, el de la seua trama urbana, és a dir, de la zona catalogada com BIC, així com a l’entorn del mateix, tal com, d’altra banda, marca la llei”. L’edil ha recordat que EUPV va presentar recentment una moció en el Ple en la qual precisament defensava que l’Ajuntament de València aprovara un pla especial de protecció de l’entorn BIC del Cabanyal, de la mateixa forma que està realitzant amb altres entorns BIC, l’últim exemple d’ells el de l’entorn de Serrans.

Per açò, “volem denunciar aquesta proposta que seria contrària a l’Ordre del Ministeri i que, per tant, suposaria, al nostre entendre, continuar amb els enderrocaments d’edificis, en aquest cas de les 25 cases que queden encara en peu”. Segons l’edil, “el bulevard Sant Pere no s’entén fora de la proposta de la prolongació de Blasco Ibáñez i, per tant, una vegada descartada la prolongació cal deixar de banda també el bulevard tal com ho planteja Barberá i procedir a la rehabilitació integral del Cabanyal-Canyamelar, amb nous vials, zones per als vianants, zones verdes i equipament i, evidentment, sense cap enderrocament més”.

Davant aquesta situació, “des d’EU proposem que els 9’3 milions d’euros del Pla Confiança que Barberá vol destinar a la urbanització del Bulevard Sant Pere s’invertisquen en l’inici de la seua rehabilitació, que és l’única adaptació a l’Ordre del Ministeri que suposaria la redacció d’un nou Pla Especial de Protecció”, ha defensat Amadeu Sanchis.

Finalment, el regidor de la formació d’esquerres s’ha referit a que la proposta de desbloquejar les llicències perquè se cenyisquen només al BIC i no a tot l’àmbit de l’anul·lat PEPRI “evidencia que l’actual negativa per part de l’equip de govern de concedir llicències, bé d’activitat o bé de rehabilitació, no s’ajusta a l’Ordre del Ministeri i que forma part de l’atzucac en el qual es troba el PP en el tema del Cabanyal”, ha conclòs.

<- Volver a Prensa