Cerca:

Mitjà:

Any:

"TREBALLEM EN MODIFICAR L'ORDRE MINISTERIAL", ASSEGURA

Barberá: "El projecte del Cabanyal és l'aprovat a l'Ajuntament i la prolongació és irrenunciable"

2014-04-15Publicat per:
L'alcaldessa de València, Rita Barberá, ha afirmat este dimarts que "el projecte del Cabanyal és l'aprovat a l'Ajuntament" per a este barri, el Pla Especial de Protecció i Reforma Interior (Pepri) del Cabanyal-Canyamelar, i que, a més, "la prolongació --de l'avinguda Blasco Ibáñez-- és irrenunciable".

Així ho ha assenyalat després de la presentació del Pla de Telefónica de desplegament de fibra òptica en la Comunitat, preguntada pels mitjans sobre si han enviat la seua proposta al Ministeri de Cultura.

La Comissió Bilateral de Cooperació Administració General de l'Estat-Generalitat va ratificar l'acord adoptat en octubre pel Consell de Ministres, en què va decidir retirar el recurs d'inconstitucionalitat presentat per l'executiu central baix mandat socialista contra el Decret-llei 1/2010 i la Llei 2/2010, que la Generalitat va dictar després de l'aprovació de l'ordre de Cultura que va paralitzar el Pepri i per tant els enderrocs previstos en ell.

Esta decisió es produïa perquè, al seu torn, l'administració autonòmica es comprometia a derogar esta llei, de manera que quedava en vigor l'ordre ministerial. Llavors, Generalitat i Ajuntament van acordar estudiar les fórmules necessàries per a adaptar el Pepri a esta ordre garantint la protecció dels valors històrics del Cabanyal.

Barberá ha remarcat que "el projecte del Cabanyal és l'aprovat a l'Ajuntament, que ha passat tots els tràmits administratius, per 12 sentències favorables, nou del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) i tres del Tribunal Suprem (TS), i que, en una extralimitació intolerable, el Govern anterior va decidir suspendre amb una ordre ministerial".

"ÉS PERFECTAMENT MODIFICABLE"

L'alcaldessa manté que esta ordre ministerial és "perfectament modificable per una raó fonamental, si una llei aprovada al Congrés ha estat modificada per decret, la llei del Pla Hidrològic Nacional, fixen-se vostés si és possible o no modificar una ordre ministerial", ha dit.

Argumenta, en este sentit, que "la prova és que cada vegada que el Govern socialista ha arribat, ha canviat la llei d'educació, per exemple". "A veure si un govern té obligatòriament que governar amb alguna norma anterior, no", ha respost rotundament.

"Per tant, el que estem treballant és a modificar, dins de la menor alteració possible, esta ordre ministerial i s'està treballant amb el mateix projecte", ha recalcat.

Barberá insistix que "la prolongació és irrenunciable i, a més, està ratificada per tots els ciutadans de València en una majoria absoluta successivament i per totes les taules de la ciutat, però especialment per totes les taules electorals dels Poblats Marítims". "És més, ahir a la nit vaig estar al Cabanyal i vaig veure molta gent que somrient-me i fent-se fotos m'ha demanat la prolongació", afegix.

"SOLUCIÓ A LA BARBARITAT QUE VA SIGNAR SINDE"

En este punt, ha demanat "distingir clarament la situació del que són muntatges, elucubracions, històries o interpretacions de qui els interessa" i ha remarcat que estan "treballant per simplement tirar endavant" el pla municipal després de buscar "la solució a la barbaritat que va signar l'aleshores ministra de Cultura, Ángeles González-Sinde". "No hi ha cap espoliació i, a més, es va passar fins a del que és Bé d'Interès Cultural (BIC) i va agafar tot l'àmbit, és una barbaritat", ha sentenciat la primera edil.

Així, assegura que "no hi ha més temps que perdre", ja que el projecte municipal "no tornarà al ple una altra vegada, als tràmits, perquè és el mateix projecte, és el projecte municipal".

<- Volver a Prensa