Cerca:

Mitjà:

Any:

'El Cabanyal no necessita avingudes', 'Rita ja n'hi ha prou', 'Pau a les cases, guerra als palaus' i 'Rehabilitació sense destrucció' han sigut alguns dels lemes de la protesta convocada per exigir un pla de fu

Una multitudinària manifestació demana justícia per al Cabanyal

2014-04-06Publicat per:
Milers de ciutadans, entitats i representants de les forces de lóposició a Les Corts i Ajuntament de València han eixit hui al carrer per exigir Justícia per al barri del Cabanyal. La portaveu de l'entitat convocant Salvem el Cabanyal, Maribel Doménech, ha indicat que quatre anys després de l'Ordre Ministerial que va paralitzar els enderrocaments 'no hi ha cap moviment ni intenció d'assumir la responsabilitat de posar fi a la degradació' que pateix la zona. Per la seua banda, la diputada d’EUPV Marga Sanz ha emplaçat la Generalitat i l'Ajuntament a treballar 'per la dignificació i la modernització' del Cabanyal des de la seua protecció, després de l'anul•lació de l'anterior pla urbanitzador 'per espoli'.
Una multitudinària manifestació ha recorregut hui diumenge el barri valencià del Cabanyal per a reclamar un pla de futur per al barri consensuat amb veïns i comerciants quan es compleixen quatre anys dels últims enderrocaments executats en la zona en aplicació del Pla Especial de Protecció i Reforma (PEPRI).

Organitzada per la plataforma Salvem el Cabanyal, la marxa ha partit passades les 12.00 hores des del carrer de la Reina amb un clar ambient festiu i la presència de ciutadans, representants de diferents associacions i dels tres grups de l'oposició (PSPV, Compromís i EUPV).

Els assistents han corejat consignes com “el Cabanyal no necessita avingudes”, en referència a la projectada prolongació de l'avinguda Blasco Ibáñez, “Rita ja n'hi ha prou” i portaven cartells en els quals podia llegir-se “pau a les cases, guerra als palaus” o la clàssica “rehabilitació sense destrucció”.

La portaveu de Salvem el Cabanyal, Maribel Doménech, ha indicat que quatre anys després de l'Ordre Ministerial que va paralitzar els enderrocaments “no hi ha cap moviment ni intenció d'assumir la responsabilitat de posar fi a la degradació” que pateix la zona.

Una protesta "necesària"

Per açò, ha defensat que aquesta manifestació era necessària “perquè són quatre anys en què ja se sap que hi ha una Ordre Ministerial i que el PEPRI és il•legal. S'ha de donar una solució, és una crida per a demanar justícia en el barri”, ha incidit

Per la seua banda la diputada d’EUPV a Les Corts, Marga Sanz, ha manifestat que hui els valencians estem en el carrer demanant diàleg i consens per a rehabilitar el Cabanyal sense destrucció”.

Per a Sanz, el Cabanyal-Canyamelar no pot esperar més, es necessita un nou pla de protecció sense prolongació de Blasco Ibáñez, “sense excavadores que destruïsquen aquest barri declarat Bé d'Interès Cultural” per la qual cosa ha emplaçat la Generalitat i l'Ajuntament “a treballar per la dignificació i la modernització del Cabanyal des de la seua protecció, després de l'anul•lació de l'anterior pla urbanitzador per espoli”.


<- Volver a Prensa