Cerca:

Mitjà:

Any:

En una visita recent Sanchis ha comprovat que la degradació social i urbanística del barri va creixent d’una manera exponencial

Esquerra Unida demana al PP explicacions sobre el grau de compliment del Pla + en el Cabanyal

2014-02-20Publicat per:
El portaveu del grup municipal d’Esquerra Unida, Amadeu Sanchis, ha denunciat que després de quasi quatre mesos des que el Govern central deixara ben clar que no es pot tirar cap casa en el Cabanyal-Canyamelar i que, per tant, el PEPRI s’ha d’homologar a l’ordre ministerial, continua la situació de degradació social i urbanística en el barri. Per açò, des d’Esquerra Unida “anem a presentar una bateria de preguntes a la comissió d’Urbanisme del pròxim mes de març en les quals demanarem explicacions a l’equip de govern sobre el grau de compliment del Pla + que va ser explicat i promès als veïns i veïnes del barri a l’octubre de 2012 i que, desgraciadament, ha quedat en el tinter ja que no s’ha fet absolutament res”.

De fet, l’edil ha recordat que ja han passat dos anys des que Esquerra Unida realitzara una denúncia sobre la situació en la qual es troben una bona part dels immobles i dels solars de la zona més afectada per la hipotètica prolongació de l’avinguda Blasco Ibáñez en el Cabanyal i, no obstant açò, “en una recent visita hem constatat com la situació continua estancada i fins i tot en algunes zones la degradació social i urbanística va creixent d’una manera exponencial”.

Encara que Sanchis s’ha referit al barri del Cabanyal-Canyamelar en general, ha concretat alguns carrers on la degradació és més evident com la dels Àngels i Sant Pere o la travessia dels pescadors, entre unes altres. “En elles els edificis abandonats i els solars tornen a patir les deficiències que van denunciar tant els veïns i veïnes així com el grup municipal d’Esquerra Unida fa ara un parell d’anys”, ha afirmat.

En aquest sentit, el regidor de la formació d’esquerres ha apuntat que les promeses que el PP va fer en 2012 a Units pel Cabanyal, que uneix a diferents col·lectius del barri tant detractors com a defensors de l’avinguda Blasco Ibáñez, referides a una major diligència a l’hora d’aplicar les ordenances sobre neteja viària, control de solars, manteniment i neteja dels mateixos o, molt especialment, impedir que les cases abandonades o degradades foren ocupades sense tenir en compte els nivells de seguretat mínims, “s’han incomplit totalment”.

A menys amb el Pla +

És a dir, “a dia de hui no està tot absolutament igual que fa dos anys sinó que la degradació social i urbanística és encara major i, per tant, ens trobem amb la paradoxa que un Pla que el que pretenia era eliminar dels carrers del Cabanyal-Canyamelar aquesta situació l’única cosa que ha aconseguit és incrementar-la més”. “El Pla + el que ha aconseguit és més degradació, més brutícia, més marginalitat social i més ruïna urbanística. És açò el que pretenia aconseguir el PP”, s’ha preguntat Sanchis, qui ha afegit que si era açò el que cercava, “ho ha aconseguit”.

L’edil ha recordat que fa dos anys l’Audiència Nacional encara no s’havia manifestat pel que fa a aquest tema, no obstant açò, en l’actualitat ja tenim el dictamen de la mateixa que ratifica l’ordre del Ministeri de Cultura mentre que el Govern central ha retirat el seu recurs d’inconstitucionalitat respecte al Decret del Consell. Per tant, en aquests moments, “ens trobem en una situació en la qual el PEPRI ha d’adaptar-se a l’única norma en vigor segons el Govern central i la justícia i que és l’ordre del Ministeri de Cultura de desembre de 2009 i que deixa molt clara que qualsevol afecció a la trama urbana del conjunt del barri del Cabanyal-Canyamelar serà considerat espoli”.

Amadeu Sanchis també ha fet referència al fet que el Govern central va deixar molt clar en una resposta a una bateria de preguntes formulades pel diputat d’EUPV-Els Verds en el Congrés dels Diputats, Ricardo Sixto, que tan sols pot aplicar-se qualsevol actuació en El Cabanyal si aquesta passa per respectar la trama urbana i, sobretot, per intervenir en el marc de la rehabilitació i la recuperació.

Segons el regidor, “aquesta situació no està sent tinguda en compte per l’equip de govern i, per tant, els veïns dels carrers José Benlliure, la Barraca, la travessia dels pescadors, la carrers dels Àngels, de Sant Pere o Escalant denuncien com una vegada més tornen a activar-se les situacions de degradació i marginalitat en aquests carrers del barri, com, una vegada més, per part de la policia local i nacional, no es compleixen els compromisos adquirits amb Units pel Cabanyal que passaven per reforçar les patrulles policials per a millorar els nivells de convivència i de compliment d’ordenances, però també l’abandó de molts edificis que han tingut inici de situacions d’ensulsiada o d’incendis”.

Preguntes a Urbanisme

Per al portaveu municipal, “el conjunt de la societat civil del barri ja està farta d’aquesta situació, no es pot aguantar més el veure com ordenances que són d’obligat compliment en la resta de la ciutat són, desgraciadament, incomplides per part de la mateixa administració local en el barri del Cabanyal”. Per açò, des d’Esquerra Unida “anem a presentar una bateria de preguntes en la qual demanarem explicacions a l’equip de govern sobre el grau de compliment per part de l’equip de govern del Pla + que va ser explicat i promès als veïns del barri a l’octubre de 2012 i que, desgraciadament, ha quedat en el tinter ja que no s’ha fet absolutament res”.

“Esperem que les respostes de l’equip de govern tinguen una esperança de futur perquè si una vegada més continuen posant-se traves, l’equip de govern deixarà clar que està deixant morir al barri del Cabanyal-Canyamelar sense tenir en compte quins són els desitjos i les necessitats dels veïns i les obligacions del PP amb aquesta part de la ciutat”, ha conclòs.

<- Volver a Prensa