(Re)coneixement Veïnal Honorífic a la Plataforma Salvem el Cabanyal per part de CONFAVC

La Confederació d’Associacions Veïnals de Catalunya (CONFAVC) acorda donar un (Re)coneixement Veïnal Honorífic a la Plataforma Salvem el Cabanyal, com a experiència reeixida de resistència i lluita durant 21 anys.

Notícies CONFAVC.-Perquè ha estat un exemple de lluita veïnal reeixida la que ha promogut la Plataforma Salvem el Cabanyal durant 18 anys de resistència, i que ha sabut aglutinar veïns i veïnes, i diferents col·lectius per aturar un projecte urbanístic especulatiu de la ciutat de València que suposava la destrucció de part d’aquest barri mariner històric.

Amb aquest criteri, i per a què ens expliquin els “ingredients” d’aquesta lluita reeixida, la Plataforma Salvem el Cabanyal , serà reconeguda, des de la Junta de la CONFAVC amb el (Re)coneixement Honorífic del 2019, dintre dels actes de celebració dels (Re)coneixements Veïnals, agendats pel 17 d’’octubre. Per aquesta raó, el seu portaveu , Faustí Villora Nicolau, assistirà el dia de la celebració  amb una xerrada que s’iniciarà a les 17.30 entorn com Salvem El Cabanyal, que recentment va anunciar la seva dissolució, va resistir les polítiques de degradació i especulació impulsades per l’anterior alcaldessa popular Rita Barberà.

A l’acte assistiran Maribel Domenech, Pepa Dasí i Tino Villora.

La Plataforma Salvem El Cabanyal – Canyamelar – Cap de França ha convidat a la presidenta de l’Associació de Veïns/es Cabanyal – Canyamelar, Pepa Dasí, a participar a l’acte del 17 d’octubre a Barcelona. Perquè sense la gran faena de l’A.Vv i la determinació en defensar la integritat del barri i el benestar dels seu veïnat res haguera sigut igual.

Podeu llegir l’anunci de l’acte a la pàgina de la confederació:  https://confavc.cat/la-plataforma-salvem-el-cabanyal-senduu-el-reconeixement-honorific/

https://confavc.cat/     La Confederació d’Associacions Veïnals de Catalunya (CONFAVC) és una organització sense ànim de lucre del moviment veïnal que coordina 461 associacions veïnals i 23 federacions i que a través dels seus projectes, campanyes i serveis, treballa per millorar la qualitat de vida dels veïns i les veïnes des dels barris de Catalunya.

L’entitat neix el 1988 sota l’impuls d’una sèrie de federacions d’AV – Badalona, el Baix Llobregat, Barcelona, L’Hospitalet, Lleida, Manresa i Tarragona – que varen decidir recuperar i institucionalitzar les trobades d’AV que s’havien fet a Catalunya anteriorment.

Ben cordialment,                         Plataforma Salvem El Cabanyal – Canyamelar – Cap de França.

Érem Poble Nou de la Mar. Municipi independent de la ciutat de València fins a 1897, en aquest any ens obligaren a ser el barri del Cabanyal-Canyamelar. Som un conjunt històric protegit de la ciutat de València, una part del qual fou declarat Bé d’Interès Cultural en 1993. Continuem mantenint una identitat forta dins la ciutat.

Des del final del segle XIX sobre el nostre poble sempre va planejar l’amenaça de l’avinguda de València al Mar….  ”

LLegir més:  www.cabanyal.com