Visita del President de la Generalitat Valenciana Ximo Puig al Cabanyal

Benvolgudes les autoritats que visiten les obres de reurbanització de carrers en el Cabanyal Canyamelar, especialment la visita del President de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig. Però, amb tot el respecte del mon, anem a exposar les nostres queixes i la nostra posició respecte als problemes que ens afecten.

Benvolgudes autoritats que visiten les obres de reurbanització de carrers en el Cabanyal Canyamelar. Amb tot respecte anem a exposar les nostres queixes.

QUEIXA 1 :No estan complint amb una de les principals funcions que tenen encomanades: garantir el compliment de les lleis i ordenances municipals. Com a conseqüència d’açò famílies que han resistit durant molts anys l’agressió del projecte de prolongació de l’avinguda Blasco Ibáñez, estan perdent la confiança de poder viure tranquil·lament en les seues cases. En els últims dos anys algunes han abandonat el barri per problemes amb el soroll. És molt dur perdre l’esperança, tal vegada més dur que resistir.

QUEIXA 2: El govern municipal es va comprometre a l’octubre de 2016 a solucionar els problemes del carrer. Sentim dir-los que a 31 de maig de 2017 no s’ha aconseguit cap objectiu de millora. Abans al contrari han aparegut les baralles de galls i, amb l’arribada del bon temps, agreujat les activitats en el carrer: cants, barbacoes, “botellons” i partits de futbol. La resta d’activitats que segueixen deteriorant la convivència social segueixen igual. Distribució de droga.

QUEIXA 3:No cerquen justificacions en la lentitud de la justícia, ni de la burocràcia, ni de pressupost per a pacificar la convivència veïnal. Per a fer respectar les ordenances municipals no es necessita cap projecte nou que s’haja de redactar i els mitjans han d’estar assegurats, ja que en cas contrari hauríem de pensar que no vivim en una societat segura.

QUEIXA 4: Vostès saben, però no prenen decisions. En la Zona 0 del Cabanyal no es respecten els Drets Fonamentals de la ciutadania. Que es realitzen activitats perilloses per al Medi ambient i la Salut. En el carrer a plena llum del dia i a la nit hi ha venda de droga.

LA NOSTRA POSICIÓ RESPECTE ALS PROBLEMES QUE ENS AFECTEN

a) Dels problemes a resoldre el més urgent és la falta de respecte a la intimitat del domicili pel soroll i l’ocupació de la via pública per activitats incíviques que van contra les ordenances municipals. Ací detectem una confusió de les nostres autoritats: No és un tema que estiga en mans dels tribunals per ocupacions. Estem parlant de la via pública, principalment pansa als carrers.

b) Per descomptat que l’ocupació d’habitatges és també un problema i segurament tindrà un tràmit més complex, per açò vostès han de solucionar el punt a) primer. No s’escuden en la lentitud de les ordres judicials.

a) La droga. És competència de l’administració central. Però vostès han de pressionar perquè aquest problema quede eradicat del barri. Si no tenen la col·laboració necessària dels responsables directes sobre aquest problema ho han de denunciar públicament.

b) La ferralla. On estan els projectes cooperatius? Hi ha persones que estan sent explotades treballant en el reciclatge, manipulant materials perillosos i contaminants, per què miren cap a una altra part? Lloguen una nau a un polígon i centralitzen l’activitat! Que passa? que cal legalitzar-la? Al Cabanyal és legal?

c) Amb la política de la gestió d’habitatge públic que vostès estan duent a terme s’han convertit, vostès mateixos, en un agent de degradació i, al mateix temps, gentrificador del barri. El patrimoni públic està degradant-se. No tenen cap pla per a posar-ho en valor i utilitat social a termini curt 2019. Mentre el patrimoni particular s’ha convertit en una inversió molt rendible per a inversors que vénen de fora. Mentre els veïns segueixen patint el dia a dia. I els preus pugen sense parar.

d) No tenim notícia que els serveis socials estiguen treballant en algun projecte concret per a afrontar la situació de les famílies vulnerables, que viuen en condicions de marginalitat. No poden esperar que siga la pressió immobiliària i la gentrificació la que els resolga aquest problema i acabe expulsant-los. No és el que s’espera d’un govern progressista.

e) Han organitzat jornades de cooperativisme però els projectes no apareixen per cap costat.

Moltes gràcies pel seu temps. Estem esperant les mesures que milloren la convivència.