Performance de Esther Ferrer

El pròxim diumenge 22 de novembre l’acció artística d’Esther Ferrer Se hace camino al andar recorrerà El Cabanyal-Canyamelar. Es tracta d’un recorregut col.lectiu amb el qual els mateixos veïns i veïnes del barri dibuixaran els trajectes que fan pel barri mentre caminen, deixaran la seua empremta amb quilòmetres de cinta adhesiva i traçaran amb ella un mapa. És una acció organitzada per l’artista Paula Valero dins del seu projecteTerritorios compartibles/la vida en escena i que s’ha proposat a la Plataforma Salvem El Cabanyal.

Esther Ferrer és una artista reconeguda internacionalment i ha volgut portar esta acció d’homenatge al Cabanyal-Canyamelar perquè coneix la mobilització ciutadana que va aconseguir la paralització de l’ampliació de l’avinguda Blasco Ibáñez després d’anys de protestes i resistència. A les 20:00 hores del divendres 20 de novembre mantindrà un col.loqui per explicar el sentit i els objectius de Se hace camino al andar, que s’ha organitzat amb la col.laboració de la Plataforma Salvem El Cabanyal.

S’han organitzat grups amb els participants del veïnat que recorreran els 5 trajectes diferents diumenge a partir de les 12:30, però tot el món està convidat a acompanyar i fer camí. S’han triat unes rutes que tenen sentit per explicar com és el barri i per destacar llocs assenyalats al llarg del procés de mobilització ciutadana en defensa de l’estructura tradicional del Cabanyal-Canyamelar. L’Escorxador del carrer Sant Pere és el punt de partida, la més antiga del barri i el lloc on durant anys s’han celebrat les assemblees de Salvem El Cabanyal. El punt de trobada de les 5 rutes serà al carrer Pavía, on totes confluiran per acabar davant del mar, al passeig marítim.

territorios-compartibles-blog-2-teatre-el-musical

Este camí artístic d’Esther Ferrer amb totes les veïnes i veïns passarà per la Casa dels Bous, el grup de vivendes Pavimar, l’antiga fàbrica de gel, cases del barri amenaçades per la prolongació de l’avinguda Blasco Ibáñez… Durant els trajectes s’aniran col.locant frases referides a l’imaginari del Cabanyal-Canyamelar i a les fites cronològiques del procés judicial que va acabar protegint el barri. Tot el món que desitge acompanyar esta acció al carrer pot trobar en este enllaç informació més detallada.

El Teatre El Musical vol ser molt més que un espai per les arts escèniques al Cabanyal-Canyamelar. És un dels objectius d’esta nova etapa de gestió pública, que pretén fer del TEM un dinamitzador cultural per al barri i un espai de trobada per tota la gent que vullga participar. I per començar este camí, una artista de prestigi internacional com és Esther Ferrer serà qui donarà els primers passos d’una iniciativa que trau les manifestacions artístiques al carrer i interactua amb el veïnat.

Esta és la primera acció del projecte que tindrà lloc al Teatre El Musical durant tota la temporada i que s’anomena Territorios compartibles/la vida en escena. Dissenyat per l’artista valenciana Paula Valero, proposa desplegar un camp d’intervenció i investigació sobre pràctiques escèniques que superen els marges del propi teatre cap a l’esfera pública del barri. Es convida artistes, arquitectes, directors teatrals i teòrics de diferents àmbits a generar una activitat de trobada amb el veïnat del barri i el públic en general.

Les següents accions d’este projecte tindran lloc el mes que ve. El divendres 11 de desembre serà la conferència de Leónidas Martín  sobre “Modes artístics d’intervindre el relat dominant”. I el diumenge dia 13, la performance de Paula Valero  anomenadaTransformismos.

Paula Valero explica així el sentit de Territorios compartibles al Cabanyal-Canyamelar:“La dinàmica de resistència del barri del Cabanyal és un exemple tangible de l’eficàcia de la societat civil quan decidix mobilitzar-se col.lectivament i positivament: les veïnes i veïns han escenificat la lluita de les seues vides, la seua intimitat, intentant salvar les seues vivendes. Volem partir del desig dels habitants per recuperar i integrar el seu espai privat cap a un espai social actiu que els aculla i provocar un territori compartible on plantejar-nos com podem recuperar el nostre món perquè arribe a ser de nou el nostre món”.
[shashin type=”album” id=”112″ size=”large” crop=”n” columns=”max” caption=”y” order=”date” position=”center”]

Esther Ferrer en el Cabanyal (Makma)

– Proyecto de la acción en el Barrio del Cabanyal (Territorios Compartibles)

– ‘Performance’ para recordar la lucha del Cabanyal (El Diario.es)

– Una performace d’Esther Ferrer recorre el Cabanyal per homenatjar el moviment veïnal (La Veu del País Valencià)

– Fer camí pels carrers del barri (Teatre el Musical)

– El Teatre el Musical activa la vida del barrio con performances y acciones escénicas de calle (Valencia Plaza)

El Cabanyal se niega a olvidar (Levante)


Poema de Artur Gallego

El pròxim diumenge 22 de novembre l’acció artística d’Esther Ferrer Se hace camino al andar recorrerà El Cabanyal-Canyamelar. Es tracta d’un recorregut col.lectiu amb el qual els mateixos veïns i veïnes del barri dibuixaran els trajectes que fan pel barri mentre caminen, deixaran la seua empremta amb quilòmetres de cinta adhesiva i traçaran amb ella un mapa. És una acció organitzada per l’artista Paula Valero dins del seu projecteTerritorios compartibles/la vida en escena i que s’ha proposat a la Plataforma Salvem El Cabanyal.

Esther Ferrer és una artista reconeguda internacionalment i ha volgut portar esta acció d’homenatge al Cabanyal-Canyamelar perquè coneix la mobilització ciutadana que va aconseguir la paralització de l’ampliació de l’avinguda Blasco Ibáñez després d’anys de protestes i resistència. A les 20:00 hores del divendres 20 de novembre mantindrà un col.loqui per explicar el sentit i els objectius de Se hace camino al andar, que s’ha organitzat amb la col.laboració de la Plataforma Salvem El Cabanyal.

S’han organitzat grups amb els participants del veïnat que recorreran els 5 trajectes diferents diumenge a partir de les 12:30, però tot el món està convidat a acompanyar i fer camí. S’han triat unes rutes que tenen sentit per explicar com és el barri i per destacar llocs assenyalats al llarg del procés de mobilització ciutadana en defensa de l’estructura tradicional del Cabanyal-Canyamelar. L’Escorxador del carrer Sant Pere és el punt de partida, la més antiga del barri i el lloc on durant anys s’han celebrat les assemblees de Salvem El Cabanyal. El punt de trobada de les 5 rutes serà al carrer Pavía, on totes confluiran per acabar davant del mar, al passeig marítim.

territorios-compartibles-blog-2-teatre-el-musical

Este camí artístic d’Esther Ferrer amb totes les veïnes i veïns passarà per la Casa dels Bous, el grup de vivendes Pavimar, l’antiga fàbrica de gel, cases del barri amenaçades per la prolongació de l’avinguda Blasco Ibáñez… Durant els trajectes s’aniran col.locant frases referides a l’imaginari del Cabanyal-Canyamelar i a les fites cronològiques del procés judicial que va acabar protegint el barri. Tot el món que desitge acompanyar esta acció al carrer pot trobar en este enllaç informació més detallada.

El Teatre El Musical vol ser molt més que un espai per les arts escèniques al Cabanyal-Canyamelar. És un dels objectius d’esta nova etapa de gestió pública, que pretén fer del TEM un dinamitzador cultural per al barri i un espai de trobada per tota la gent que vullga participar. I per començar este camí, una artista de prestigi internacional com és Esther Ferrer serà qui donarà els primers passos d’una iniciativa que trau les manifestacions artístiques al carrer i interactua amb el veïnat.

Esta és la primera acció del projecte que tindrà lloc al Teatre El Musical durant tota la temporada i que s’anomena Territorios compartibles/la vida en escena. Dissenyat per l’artista valenciana Paula Valero, proposa desplegar un camp d’intervenció i investigació sobre pràctiques escèniques que superen els marges del propi teatre cap a l’esfera pública del barri. Es convida artistes, arquitectes, directors teatrals i teòrics de diferents àmbits a generar una activitat de trobada amb el veïnat del barri i el públic en general.

Les següents accions d’este projecte tindran lloc el mes que ve. El divendres 11 de desembre serà la conferència de Leónidas Martín  sobre “Modes artístics d’intervindre el relat dominant”. I el diumenge dia 13, la performance de Paula Valero  anomenadaTransformismos.

Paula Valero explica així el sentit de Territorios compartibles al Cabanyal-Canyamelar:“La dinàmica de resistència del barri del Cabanyal és un exemple tangible de l’eficàcia de la societat civil quan decidix mobilitzar-se col.lectivament i positivament: les veïnes i veïns han escenificat la lluita de les seues vides, la seua intimitat, intentant salvar les seues vivendes. Volem partir del desig dels habitants per recuperar i integrar el seu espai privat cap a un espai social actiu que els aculla i provocar un territori compartible on plantejar-nos com podem recuperar el nostre món perquè arribe a ser de nou el nostre món”.

[shashin type=”album” id=”112″ size=”large” crop=”n” columns=”max” caption=”y” order=”date” position=”center”]

– Esther Ferrer en el Cabanyal (Makma)

– Proyecto de la acción en el Barrio del Cabanyal (Territorios Compartibles)

– ‘Performance’ para recordar la lucha del Cabanyal (El Diario.es)

– Una performace d’Esther Ferrer recorre el Cabanyal per homenatjar el moviment veïnal (La Veu del País Valencià)

– Fer camí pels carrers del barri (Teatre el Musical)

– El Teatre el Musical activa la vida del barrio con performances y acciones escénicas de calle (Valencia Plaza)

– El Cabanyal se niega a olvidar (Levante)

Poema de Artur Gallego