Festival Intramurs. Brodant l’Ordre Ministerial

Com a signe de reconeixement a l’Ordre Ministerial, la qual ha emparat i salvaguardat el patrimoni del barri Cabanyal – Canyamelar – Cap de França el col·lectiu CraftCabanyal realitzarà una nova acció artística a desenvolupar per totes les persones que vulguen participar al costat de nombrosos veïns i veïnes del Cabanyal, serà una homenatge a l’Ordre Ministerial i al mateix temps una acció reivindicativa del seu compliment, així com la necessitat de sol·licitar a l’actual equip de govern iniciatives que ens permeten visualitzar el més prompte possible signes de recuperació d’una situació que actualment és intolerable i que no es pot prolongar més en el temps, així com iniciar el compromís de tots amb la revitalització i que permeta sobretot als veïns recuperar les condicions de vida dignes que han perdut, particularment en les zones més afectades per la degradació del barri.

L’acció s’enquadra dins el Festival Intramus que se celebrarà del 22 d’octubre a l’1 de novembre i consistirà en brodar entre tots i totes al taller de Silvia Molinero Domingo, les 17 pàgines de tela (1,5 x 2 m. Cada pàgina ) que conformen l’ordre per la qual es resol el procediment per espoliació del conjunt històric del Cabanyal.

CraftCabanyal s’emmarca dins de les diverses activitats que realitza la Plataforma Salvem el Cabanyal, sorgint amb el propòsit de possibilitar la participació dels veïns en la rehabilitació fomentant la creativitat. Es tracta d’un col·lectiu que habilita la participació de persones que coneixen el valor arquitectònic del seu barri posant en valor la seva pròpia memòria i història.
_____________________________
Festival Intramus del 22 d’octubre a 1 de novembre de 2015.
http://intramurs.org/

Brodant l’Ordre Ministerial CUL / 3631/2009 de 29 de desembre per al seu compliment, CraftCabanyal.
 http://craftcabanyal.espai214.org/ 

On: Taller de Silvia Molinero Domingo.
C / Na Jordana 10, baix.

Quan: dissabte (24 i 31 d’octubre) de 18 a 20h. I diumenge (25 d’octubre i 1 de novembre) d’11 a 14h. i de 18 a 20h.

Esdeveniment al Facebook

[shashin type=”photo” id=”2770,2771″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]

Desde la Plataforma Salvem Cabanyal – Canyamelar – Cap de França, comunicamos con mucha satisfacción la decisión tomada por parte de la Dirección General de Bellas Artes y Bienes Culturales y de Archivos y Bibliotecas, que da por finalizado los tramites del estudio de Plan del Cabanyal, actualmente derogado, presentado por el anterior gobierno del partido popular en el Ayuntamiento de Valencia.

Como signo de reconocimiento a la Orden Ministerial, la cual ha amparado y salvaguardado el patrimonio del barrio Cabanyal – Canyamelar – Cap de França, desde la plataforma Salvem el Cabanyal apoyamos un nuevo proyecto artístico del colectivo CraftCabanyal que consiste en bordar la Orden Ministerial CUL/3631/2009 de 29 de diciembre de 2009.

La acción artística a desarrollar por todas las personas que quieran participar junto a numerosos vecinos y vecinas del Cabanyal, será una homenaje a la Orden Ministerial y al mismo tiempo una acción reivindicativa de su cumplimiento, así como la necesidad de solicitar al actual equipo de gobierno iniciativas que nos permitan visualizar cuanto antes signos de recuperación de una situación que actualmente es intolerable y que no se puede prolongar más en el tiempo, así como iniciar el compromiso de todos con la revitalización y que permita sobre todo a los vecinos recuperar las condiciones de vida dignas que han perdido, particularmente en las zonas más afectadas por la degradación del barrio.

La acción se encuadra dentro del Festival Intramus que se celebrará del 22 de octubre al 1 de noviembre, y consistirá en bordar entre todos y todas en el taller de Silvia Molinero Domingo, las 17 páginas de tela (1,5 x 2m. cada página) que conforman la orden por la que se resuelve el procedimiento por expoliación del conjunto histórico del Cabanyal.

CraftCabanyal se enmarca dentro de las diversas actividades que realiza la Plataforma Salvem el Cabanyal, surgiendo con el propósito de posibilitar la participación de los vecinos en la rehabilitación, fomentando la creatividad. Se trata de un colectivo que habilita la participación de personas que conocen el valor arquitectónico de su barrio poniendo en valor su propia memoria e historia.

Festival Intramus del 22 de octubre a 1 de noviembre de 2015. http://intramurs.org/ 

Bordando la Orden Ministerial CUL/3631/2009 de 29 de diciembre para su cumplimiento, CraftCabanyal. http://craftcabanyal.espai214.org/ 

Dónde: Taller de Silvia Molinero Domingo. C/ Na Jordana 10, bajo. 

Cuándo: sábado (24 y 31 de octubre) de 18 a 20h. y domingo (25 de octubre y 1 de noviembre) de 11 a 14h. y de 18 a 20h. 

Evento en el Facebook

[shashin type=”photo” id=”2772,2770″ size=”large” columns=”max” order=”user” position=”center”]