La lluita – 2013

Al Gener va ser el juí (o el paperot judicial) de la batalla del Cabanyal de dos anys abans. Policies i polítics van ser absolts, mientra a dos veïns se’ls multava per lesions a policies no provats

En el mes de març Europa Nostra 2013 premia el projecte sobre identitat cultural “Cabanyal Arxiu Viu”.

A l’abril una proposta de renovació del barri de Cabanyal de València firmada per l’arquitecta i enginyera de camins, canals i ports Anna Maria Bordes i titulada ‘Passar sense trencar’ (Passar sense trencar) aconseguix el Premi AJAC VIII, atorgat pel Col·legi d’Arquitectes de Catalunya i l’Associació de Jóvens Arquitectes de Catalunya.

El partit polític UPyD també es mostra crític contra els plans destructius de l’Ajuntament. El Partit Popular seguix només en la seua defensa de la prolongació de Blasco Ibáñez a través del Cabanyal.

Se celebra per un altre costat el III Festival Cabanyal Íntim, esta vegada l’èxit és tal que s’acaben totes les entrades, augmentant l’aforament previst en moltes de les obres.

Els veïns a favor de la destrucció del barri celebren una assemblea general a què no acudixen ni 100 persones, i això que assistien diversos regidors del Partit Popular, entre ells Miquel Domínguez, aquell regidor que va ser expulsat de l’entrada de moros i cristians pel veí l’any 1999 (recordem el que va dir eixe regidor sobre no invertir en el Cabanyal mentres no es faça l’avinguda, any 1998) .

Les Províncies seguix amb la seua campanya de suport a Rita Barberá en contra del Cabanyal, mentres la Universitat de València presenta un llibre titulat “El Cabanyal, un barri patrimonial a rehabilitar” clarament crític amb la prolongació de l’avinguda Blasco Ibáñez i amb els plans municipals

Al maig se celebra la XV edició de Cabanyal Ports Obertes, amb l’actuació estel·lar del Carles Santos en un dels solars del Carrer Sant Pere. Més de 15 projectes diferents es realitzen durant dos setmanes en una de les jornades sobre art més importants de la ciutat de València

Tota la premsa de l’any

En Enero fue el juicio (o el paripé judicial) de la batalla del Cabanyal de dos años antes. Policías y políticos fueron absueltos, mientra a dos vecinos se les multaba por lesiones a policías no probados

En el mes de marzo Europa Nostra 2013 premia el proyecto sobre identidad cultural “Cabanyal Archivo Vivo“.

En abril una propuesta de renovación del barrio de Cabanyal de Valencia firmada por la arquitecta e ingeniera de caminos, canales y puertos Anna Maria Bordas y titulada ‘Passar sense trencar‘ (Pasar sin romper) consigue el Premio AJAC VIII, otorgado por el Colegio de Arquitectos de Catalunya y la Asociación de Jóvenes Arquitectos de Catalunya.

El partido político UPyD también se muestra crítico contra los planes destructivos del Ayuntamiento. El Partido Popular sigue sólo en su defensa de la prolongación de Blasco Ibáñez a través del Cabanyal.

Se celebra por otro lado el III Festival Cabanyal Íntim, esta vez el éxito es tal que se acaban todas las entradas, aumentando el aforo previsto en muchas de las obras.

Los vecinos a favor de la destrucción del barrio celebran una asamblea general a la que no acuden ni 100 personas, y eso que asistían varios concejales del Partido Popular, entre ellos Miquel Domínguez, aquel concejal que fue expulsado de la entrada de moros y cristianos por los vecinos en el año 1999 (recordemos lo que dijo ese concejal sobre no invertir en el Cabanyal mientras no se haga la avenida, año 1998).

Las Provincias sigue con su campaña de apoyo a Rita Barberá en contra del Cabanyal, mientras la Universitat de Valencia presenta un libro titulado “El Cabanyal, un barrio patrimonial a rehabilitar” claramente crítico con la prolongación de la avenida Blasco Ibáñez y con los planes municipales

En mayo se celebra la XV edición de Cabanyal Portes Obertes, con la actuación estelar del Carles Santos en uno de los solares de la Calle San Pedro. Más de 15 proyectos diferentes se realizan durante dos semanas en una de las jornadas sobre arte más importantes de la ciudad de Valencia

Toda la prensa del año