Manifest del 3er Cabanyal Íntim 2013

Cabanyal Íntim va nàixer a l’Octubre de 2011 amb una clara vocació reivindicativa de defensar i preservar el patrimoni històric del barri del Cabanyal i amb una aposta contundent per incentivar i donar visibilitat a la creació, recerca i producción escénica contemporània. I és fruit de la necessitat de reavivar i abonar el buit escènic de la nostra ciutat després del desmantellament del Festival VEO.

És una aventura pionera a la Comunitat Valenciana, en portar les arts escèniques a l’interior de les cases particulars. Un festival urbà i independent, autofinançat des de l’anypassat per la fórmula del crowdfunding o micromecenatge, i bolcat en el teatreíntim, pròxim i experimental, que es consolida enguanyamb la celebració de la seua tercera edició. Sí, complim tres anys de vida i ho fem carregats de novetats que posen de manifest l’enfortiment d’aquesta iniciativa social i cultural, i el seu fiançament en la ciutat de València.

Primícia d’aqueste dijo és la col·laboració de Javier Mariscal, qui de forma altruista ha dissenyat el nou segell d’identitat del Cabanyal Íntim, fent una reinterpretació de l’anterior logo creat per l’artista valenciana Donya Barbara, i l’estupend cartell d’aquesta nova convocatòria. Mariscal va subratllar la importància de la cultura com a motor per al canvi i el despertar de la consciència social, així com l’important paper del nostre Festival d’art en lluita.

Va dir durant la roda de premsa:

“Per a un grafista és un regal i un honor el poder donar imatge a un festival tan compromès i meravellós. El Íntim significa, sense lloc a dubte, un fantàstic exemple del compromís dels artistas valencians amb el moment actual”.

Organitzat per la nostra compañía FrancachelaTeatre i la plataforma cívica Salvem el Cabanyal, el Festival Íntim traçarà de nou un itinerari artístic, enguany amb un lema comú: La Celebració de la vida. És la reivindicació, en aquests moments tan crus, del nostre dret a la felicitat i al gaudi.

Enfront de la crisi: teatre de qualitat, accessible i proper. Muntatges que aprofundiran en la nostra realitat actual; posant de manifest que la creació escénica contemporània valenciana no és aliena a la problemàtica social i política que vivim, i que existeix un ferri desig de canviar-la. Muntatges atrevits que s’allunyen de les fórmules convencionals, i que es representaran en la intimitat de les cases sis vegades al dia durant tot el cap de setmana.

Espais íntims i domèstics, cedits de forma altruista pels seus propietaris o inquilins, que es transformaran per uns dies per a acollir l’estrena absoluta de les propostes més innovadores.

Junt amb la programació “oficial” del Festival, Cabanyal Íntim s’amplia amb una sèrie d’activitats paral•leles, diürnes i gratuïtes: trobades amb els artistes, Íntims al café i Íntims a la nit.

Estem emocionats amb la gran resposta ciutadana en aquesta tercera edició, encara queden entrades per a alguns espectacles però l’afluència de públic en la taquilla durant la semana ens ha desbordat.

Pensem que és necessari seguir endavant en els temps de crisi, lluitar contra l’adversitat i continuar posant en valor al barri. A pesar de l’implacable càstig municipal, per la seua injusta voluntat política i falta de diàleg, el barri segueix amb l’esperit i voluntat d’estar més viu que mai. Hem de seguir actius, creatius dia a dia i posar el talent al servei de la resistència. Ací arranca la tercera edició del nostre estimat Cabanyal Íntim

I ara més que mai:
LLuita, resitència i optimisme.

No ens han aconseguit aturar les excavadores i no ho farà la pluja!
A gaudir del festival i de la festa!!!!

Programa

Cabanyal Íntimo nació en Octubre de 2011 con una clara vocación reivindicativa de defender y preservar el patrimonio histórico del barrio del Cabanyal y con una apuesta contundente para incentivar y dar visibilidad a la creación, investigación y producción escénica contemporánea. Y es fruto de la necesidad de reavivar y abonar el vacío escénico de nuestra ciudad tras el desmantelamiento del Festival VEO.
Es una aventura pionera en la Comunidad Valenciana, al llevar las artes escénicas en el interior de las casas particulares. Un festival urbano e independiente, autofinanciado desde el año pasado por la fórmula del crowdfunding o micromecenazgo, y volcado en el teatro íntimo, próximo y experimental, que se consolida este año con la celebración de su tercera edición. Sí, cumplimos tres años de vida y lo hacemos cargados de novedades que ponen de manifiesto el fortalecimiento de esta iniciativa social y cultural, y su afianzamiento en la ciudad de Valencia.

[shashin type=”photo” id=”1858″ size=”small” columns=”max” order=”user” position=”center”]

Primicia de aquestae dijo es la colaboración de Javier Mariscal, quien de forma altruista ha diseñado el nuevo sello de identidad del Cabanyal Íntimo, haciendo una reinterpretación del anterior logo creado por la artista valenciana Doña Barbara, y el estupendo cartel de esta nueva convocatoria. Mariscal subrayó la importancia de la cultura como motor para el cambio y el despertar de la conciencia social, así como el importante papel de nuestro Festival de arte en lucha.
Dijo durante la rueda de prensa:

“Para un grafista es un regalo y un honor el poder dar imagen a un festival tan comprometido y maravilloso. El Íntimo significa, sin lugar a duda, un fantástico ejemplo del compromiso de los artistas valencianos con el momento actual “.

Organizado por nuestra compañía Francachela Teatre y la plataforma cívica Salvem el Cabanyal, el Festival Íntimo trazará de nuevo un itinerario artístico, este año con un lema común: La Celebración de la vida. Es la reivindicación, en estos momentos tan crudos, de nuestro derecho a la felicidad y el disfrute.

Frente a la crisis: teatro de calidad, accesible y cercano. Montajes que profundizarán en nuestra realidad actual; poniendo de manifiesto que la creación escénica contemporánea valenciana no es ajena a la problemática social y política que vivimos, y que existe un férreo deseo de cambiarla. Montajes atrevidos que se alejan de las fórmulas convencionales, y que se representarán en la intimidad de las casas seis veces al día durante todo el fin de semana.
Espacios íntimos y domésticos, cedidos de forma altruista por sus propietarios o inquilinos, que se transformarán por unos días para acoger el estreno absoluto de las propuestas más innovadoras.
Junto con la programación “oficial” del Festival, Cabanyal Íntimo amplía con una serie de actividades paralelas, diurnas y gratuitas: encuentros con los artistas,   Íntimos al café e Íntimos   por la noche.
Estamos emocionados con la gran respuesta ciudadana en esta tercera edición, aún quedan entradas para algunos espectáculos pero la afluencia de público en la taquilla durante la semana nos ha desbordado.
Pensamos que es necesario seguir adelante en los tiempos de crisis, luchar contra la adversidad y seguir poniendo en valor el barrio. A pesar del implacable castigo municipal, por su injusta voluntad política y falta de diálogo, el barrio sigue con el espíritu y voluntad de estar más vivo que nunca. Tenemos que seguir activos, creativos día a día y poner el talento al servicio de la resistencia. Aquí arranca la tercera edición de nuestro querido Cabanyal Íntimo
Y ahora más que nunca:

Lucha, resistencia y optimismo.

No nos han logrado detener las excavadoras y no lo hará la lluvia!

 A disfrutar del festival y de la fiesta!!