Manifest 31-01-2010

El Cabanyal, 31 de gener de 2010. Comunicat. Abans de donar-vos les gràcies, abans de dir-vos que sou molt benvinguts al barri, abans de dir-vos que la lluita és nostra, volem dir-vos: Que no poden seguir destrossant el patrimoni; Que el barri està sencer i en peu; Que ara i ací, el Cabanyal està en lluita, en contra de l’especulació i del mal govern; Que estem a favor de la rehabilitació, del progrés, de la memòria i de la identitat cabanyalera i valenciana

Diguem no als falsos autonomistes – Diguem no als falsos valencianistes.

SALVEM EL CABANYAL!!!!!!!!!!!!!

SALVEM EL CABANYAL!!!!!!!!!!!

I ARA SÍ:


La Plataforma Salvem el Cabanyal vol manifestar l’agraïment a tot el veïnat del barri, de la Ciutat de València i de mes enllà que esteu ací fent costat al Cabanyal i als seus veïns, abraçant les cases!!

Tenim molta faena per al futur. Hem complit ja 12 anys de lluita i no hem fet més que començar. Perquè no pensem parar, la lluita no pararà perquè este barri mariner, part del Conjunt Històric i Artístic de la ciutat de València, cal mantenir-lo sencer i viu. La ciutat de València no pot perdre una part tan important de la seua memòria col·lectiva. Continuarem fins aconseguir la rehabilitació de la nostra cultura i identitat.

Perquè cap ciutat arreu del món toleraria una espoliació del seu patrimoni històric. I fixeu-vos que ací estem totes les forces polítiques i socials EXCEPTE un partit polític. Un partit polític que està embolicat en corrupcions, en compromisos amb empreses: tots sabeu què estem parlant del PP valencià. Un partit que, per la seua forma de governar, se situa més en l’any 1934 que en el segle XXI.

El PP valencià, que en els últims 11 anys només ha demostrat la seua incapacitat, el seu fracàs per a portar endavant un projecte especulador, totalment innecessari.

No necessitem obrir València al mar, perquè València ja es troba vora mar des de fa més de 100 anys!!!

Volem denunciar què en eixos 11 anys el PP valencià ha dut al Cabanyal sofriment, dolor, degradació i injustícia social al barri. Han dirigit i provocat una fractura social que no arribaran a pagar mai.

Perquè les fosques tàctiques del PP, enganyant els veïns, amenaçant-los un a un, han tingut clarament l’objectiu de provocar la degradació.

I, en esta ocasió, han sigut seues les bombes. Sí, han actuat com si hagueren llançat bombes des del cel:

  • Enderrocant cases amb l’únic propòsit de crear solars
  • Llogant cases a col·lectius socials desfavorits
  • Utilitzant els immigrants sense papers portant-los d’ací cap allà
  • Creant inseguretat

I creant un teixit hostil enmig de moltes famílies cabanyaleres, que no estem acostumats a viure d’eixa manera.

ESTE NO HA SIGUT MAI UN BARRI DEGRADAT; ara SÍ que té zones degradades, però eixa situació te una solució fàcil. I ràpida.

Per a recuperar les condicions d’una vida digna, la de tota la vida, necessitem UN PLA DE REHABILITACIÓ INTEGRAL amb participació ciutadana.

  • Perquè un pla de rehabilitació significa PROSPERITAT per al barri.
  • Perquè un pla de rehabilitació significa prosperitat per a tots, per al barri i per a la ciutat.
  • En definitiva, significa prosperitat per al nostre país valencià.

La Plataforma Salvem el Cabanyal, ara més que mai, tenim una veu ferma, tranquil·la i sense por, com vàrem manifestar en l’última Assemblea General.

Una veu no resignada que suma forces per a canviar la manera de fer les coses en la vida pública.

Per acabar, cal denunciar l’actitud antidemocràtica del PP valencià, que no para de demostrar que és:

  • Incapaç d’acceptar la participació ciutadana
  • Incapaç de governar des de la perspectiva d’una democràcia participativa
  • Incapaç d’afrontar que ací tot el món està disposat a parlar i a col·laborar per la rehabilitació del Cabanyal

Des d’ací volem fer una crida a la unitat i col·laboració de tots els partits polítics i de tots els estaments socials, tant privats com públics, per a defensar el patrimoni de tots. Però creiem que encara és més important defensar la vida de tantes persones que estan sent maltractades pels poder públics. Hem de defensar la justícia social i ho hem de fer tots junts. Estem vivint un mal moment polític: un partit que governa amb majoria absoluta i que es passa l’estat de dret per l’entrecuix: canvia les lleis quan vol i per als seus interessos de partit.

Per tot això demanem la unitat.

I demanem que tota la ciutadania és pose en moviment. No es tracta d’arrancar vots a este o a aquell, es tracta que els que no van a votar ho facen i de forma activa participen en les decisions que com a ciutadans els pertoquen. Demanem que tot el món vaja a votar, perquè tal com estan les coses, és l’únic camí per a retrobar-nos amb el nostre futur.

PER ACABAR:

Un pla de rehabilitació amb participació i acord social canviaria la situació actual del Cabanyal en dos o tres anys.

És més barat per a l’erari públic i és més sostenible.

La rehabilitació és prosperitat i generarà llocs de treball i riquesa en el barri i per al barri.

És per això que, contra les contínues actuacions del PP valencià, CRIDEM BEN FORT:

Vos necessitem a tots i a totes, perquè a pesar que el projecte s’ha parat, el futur del Cabanyal necessita una rehabilitació ràpida. La nostra vida democràtica també.

La rehabilitació del barri és el seu futur

Salvem el Cabanyal!!!