Reconstrucció. Portes Obertes 2008

CHRISTOPH RADKE Y NICOLAUS SCHIMID. Cabanyal-Canyamelar possiblement és únic, no sol per la quantitat i qualitat dels seus revestiments ceràmics, sinó també per la personalitat de cadascuna de les seves façanes. Cadascuna representa la creativitat dels seus propietaris o habitants. Aquest barri prop del mar mostra una estètica popular de valor menyspreat de part de les autoritats de València.

Els espais d’enderroc per construir l’avinguda de Blasco Ibáñez semblen com ferides. Aquests espais produeixen un efecte de desmoralització.
CHRISTOPH RADKE Y NICOLAUS SCHIMID

Cabanyal-Canyamelar possiblement és únic, no sol per la quantitat i qualitat dels seus revestiments ceràmics, sinó també per la personalitat de cadascuna de les seves façanes. Cadascuna representa la creativitat dels seus propietaris o habitants. Aquest barri prop del mar mostra una estètica popular de valor menyspreat de part de les autoritats de València.

Els espais d’enderroc per construir l’avinguda de Blasco Ibáñez semblen com ferides. Aquests espais produeixen un efecte de desmoralització.

Amb la nostra intervenció RECONSTRUCCIÓ! assenyalem aquests llocs. Volem marcar els espais d’enderroc amb una cinta per acordonar de plàstic. La cinta té una impremta amb text i ornament, alterant cada metre. El text és: Reservat per a reconstrucció! El signe és un motiu simple de les rajoles del modernisme popular – un mica com cintes d ‘advertència.

Amb aquesta acció donem una interpretació de les àrees buides al Cabanyal que és el contrari de la intenció original. No són àrees destructives o àrees per a desmoralitzar els veïns, sinó àrees amb un futur de reconstrucció en aquest barri únic. La reconstrucció pot ser una amb les idees i l’estètica del modernisme popular. La cinta per acordonar marca els llocs amb una perspectiva per a un modernisme popular del segle XXI. València posseeix un tresor d’arquitectura que ja és hora de realitzar.

 


Amb la nostra intervenció RECONSTRUCCIÓ! assenyalem aquests llocs. Volem marcar els espais d’enderroc amb una cinta per acordonar de plàstic. La cinta té una impremta amb text i ornament, alterant cada metre. El text és: Reservat per a reconstrucció! El signe és un motiu simple de les rajoles del modernisme popular – un mica com cintes d ‘advertència.

Amb aquesta acció donem una interpretació de les àrees buides al Cabanyal que és el contrari de la intenció original. No són àrees destructives o àrees per a desmoralitzar els veïns, sinó àrees amb un futur de reconstrucció en aquest barri únic. La reconstrucció pot ser una amb les idees i l’estètica del modernisme popular. La cinta per acordonar marca els llocs amb una perspectiva per a un modernisme popular del segle XXI. València posseeix un tresor d’arquitectura que ja és hora de realitzar.