Fotografies de cases. Portes Obertes 2008

PABLO BREZO. Aquesta petita mostra no és un reportatge fotogràfic ni una manifestació artística. Aquestes imatges van ser un obsequi a cadascun dels habitants d’aquestes cases. L’objectiu era purament informatiu, que els veïns poguessin mostrar en les concentracions de protesta la llar que volen fer-los perdre.

Són construccions excepcionals, espais que han albergat una forma molt particular d’entendre el carrer i el veïnatge. Són el viu exemple de com una construcció pot afegir valor a la qualitat de vida dels seus habitants. Lligada a cada casa hi ha almenys una història de vida de la qual han estat testimoni.PABLO BREZO

Aquesta petita mostra no és un reportatge fotogràfic ni una manifestació artística. Aquestes imatges van ser un obsequi a cadascun dels habitants d’aquestes cases. L’objectiu era purament informatiu, que els veïns poguessin mostrar en les concentracions de protesta la llar que volen fer-los perdre.

Són construccions excepcionals, espais que han albergat una forma molt particular d’entendre el carrer i el veïnatge. Són el viu exemple de com una construcció pot afegir valor a la qualitat de vida dels seus habitants. Lligada a cada casa hi ha almenys una història de vida de la qual han estat testimoni.

Reunim aquestes senzilles fotografies per invitar a la reflexió. Darrere de cada façana ha anat creixent el patrimoni més important d’aquest barri, les seves formes de vida. Amb cada demolició no sols perdrem patrimoni arquitectònic. Li robarem a la història trossos de memòria i sobretot, estarem perdent l’oportunitat de desenvolupar una forma de vida que a tanta gent ha fet feliç.

Reunim aquestes senzilles fotografies per invitar a la reflexió. Darrere de cada façana ha anat creixent el patrimoni més important d’aquest barri, les seves formes de vida. Amb cada demolició no sols perdrem patrimoni arquitectònic. Li robarem a la història trossos de memòria i sobretot, estarem perdent l’oportunitat de desenvolupar una forma de vida que a tanta gent ha fet feliç.