Manifest de solidaritat

El dia 25 de Juliol de 1998 els habitants del Cabanyal ens vam desdejunar amb la notícia que el Partido Popular de l’Ajuntament de València havia decidit (contra l’opinió dels altres grups polítics municipals) prolongar l’Avinguda de Blasco Ibañez fins a la mar Mediterrània (de moment). No va ser un bon dia. De seguida, la pena, la preocupació, la indignació i el rebuig de molts ens van fer apropar-nos primer, organitzar-nos desprès i lluitar fins el dia d’avui.

Hem passat vora 10 anys amenaçats per l’especulació i interessos particulars.

Mentre tant hem vist com no érem les úniques víctimes de la política classista, depredadora i megalòmana de l’Ajuntament. Hem lluitat i perdut amb la gent de la Punta, hem guanyat (no del tot) amb el Botànic, ens hem alegrat al carrer que a Patraix estiguen de moment lliures de camps magnètics perillosos. Hem rebut ajut de llauradors d’Alboraia i ara són ells també amenaçats, portem al nostre cor el dol dels morts al metro de la línia 1.El día 25 de Julio de 1998 los habitantes del Cabanyal nos desayunamos con la noticia que el Partido Popular del Ayuntamiento de Valencia había decidido (contra la opinión de los otros grupos políticos municipales) prolongar l’Avenida de Blasco Ibañez hasta el mar Mediterráneo (por el momento). No fue unos buenos días. Enseguida, la pena, la preocupación, la indignación y el rechazo de muchos nos hicieron acercarnos primero, organizarnos desprendido y luchar hasta el día de hoy.

Hemos pasado casi 10 años amenazados por la especulación e intereses particulares.

Mientras tanto hemos visto como no éramos las únicas víctimas de la política clasista, depredadora y megalómana del Ayuntamiento. Hemos luchado y perdido con la gente de la Punta, hemos ganado (no del todo) con el Botánico, nos hemos alegado a la calle que a Patraix estén por el momento libres de campos magnéticos peligrosos. Hemos recibido ayuda de labradores de Alboraia y ahora están ellos también amenazados, traemos a nuestro corazón el luto de los muertos al metro de la línea 1.

Podríem malauradament continuar. Hem sabut que no estem sols i hem après la solidaritat.

Mentre tant els nostres vells s’han anat fent majors, els xiquets , grans; moltes cases les hem renovellat i la gent atén cada detall, fa el menjar, neteja i celebra les festes com si no tinguérem sobre el cap l’espasa que amenaça. La vida transcorre al nostre barri entre carrers cada vegada més abandonats pel poder municipal.

Mentre tant hem fet cassolades, manifestacions al barri i la ciutat, falles de denuncia, nou edicions de Portes Obertes (compartint les cases, actuacions teatrals, exposicions d’arts, concerts i festes) hem protestat al Cabanyal, a València, a Madrid, a París, a Brussel·les… hem fet lo possible i lo que semblava impossible: hem aturat la destrucció del nostre barri i l’espoliació de les persones directament afectades per l’enderrocament de les seves cases.

Vam aconseguir la paralització cautelar de les obres del pla de destrucció a la zona protegida del barri i estem a l’espera de la decisió última del Tribunal Suprem que no ha de tardar.

L’ajuntament per contra no està a l’espera i ha decidit fer política de terra cremada. Al Juliol passat 136 famílies del carrer Sant Pere ( cases precioses i dins del Conjunt Històric Protegit ) van rebre un sobre gran que portava l’anunci de la desgracia: se’ls expropiava la casa per un terç del seu valor real. Gent treballadora/pensionista “a la puta calle” amb un horitzó més que negre. Hem denunciat de manera col·lectiva la il·legalitat del procés, hem determinat el seu valor real. Hem vist que la nostra lluita tenia sentit: els nostres pitjors malsons es feien realitat.

Ara va de bo: exigim a l’Ajuntament que paralitze les expropiacions fins la sentència del Tribunal Suprem. Demanem al Tribunal Suprem que no demore la sentència. En aquest cas la justícia tardana ja no faria justícia. La casa destruïda no té remei. La gent feta fora no té consol. Hem de parar-los. Anem a fer-ho. Et demanem que ens fases costat. No deixarem sola cap persona defensant sa casa. Tots i totes estarem amb ella. La realitat els pot desbordar i a València una vegada més s’imposarà la germanor, l’evidència del poder popular sobre el poder polític més inhumà. Per fer-ho possible escriu el teu nom i el teu telèfon i quan et cridem vine i posa el teu cos i el tu cor junt als nostres. Per a coordinar la resistència hem creat un compte de correu específic: solidaritat@cabanyal.com

SALVEM EL CABANYAL – envia les teues dades a : solidaritat@cabanyal.com

Podríamos desgraciadamente continuar. Hemos sabido que no estamos solos y hemos aprendido la solidaridad.

Mientras tanto nuestros viejos se han ido haciendo mayores, los niños , grandes; muchas casas las hemos renovado y la gente atiende cada detalle, hace la comida, limpieza y celebra las fiestas como si no tuvimos sobre el ninguna espada que amenaza. La vida transcurre en nuestro barrio entre calles cada vez más abandonados por el poder municipal.
Mientras tanto hemos hecho cassolades, manifestaciones al barrio y la ciudad, fallas de denuncia, nuevo ediciones de Puertas Abiertas (compartiendo las casas, actuaciones teatrales, exposiciones de arte, conciertos y fiestas) hemos protestado en el Cabanyal, en Valencia, en Madrid, en París, en Bruselas… hemos hecho lo posible y lo que parecía imposible: hemos parado la destrucción de nuestro barrio y la expoliación de las personas directamente afectadas por el derribo de sus casas.

Conseguimos la paralización cautelar de las obras del plan de destrucción a la zona protegida del barrio y estamos a la espera de la decisión última del Tribunal Supremo que no debe tardar.

El ayuntamiento por el contrario no está a l espera y ha decidido hacer política de tierra quemada. En julio pasado 136 familias de a pie San Pedro ( casas preciosas y dentro del Conjunto Histórico Protegido ) recibieron un sobre grande que traía el anuncio de la desgracia: se les expropiaba la casa por un tercio de su valor real. Gente trabajadora/pensionista “a la puta calle” con un horizonte más que negro. Hemos denunciado de manera colectiva la ilegalidad del proceso, hemos determinado su valor real. Hemos visto que nuestra lucha tenía sentido: nuestras peores pesadillas se hacían realidad.

Ahora va en serio: exigimos al Ayuntamiento que paralize las expropiaciones hasta la sentencia del Tribunal Supremo. Pedimos al Tribunal Supremo que no demore la sentencia. En este caso la justicia tardía ya no haría justicia. La casa destruida no tiene remedio. La gente echada a la calle no tiene consuelo. Debemos pararlos. Vamos a hacerlo. Te pedimos que te unas a nosotros. No dejaremos sola ninguna persona defendiendo su casa. Todos y todas estaremos con ella. La realidad los puede desbordar y en Valencia una vez más se impondrá la hermandad, la evidencia del poder popular sobre el poder político más inhumano. Por hacerlo posible escribe tu nombre y tu teléfono y cuando te llamemos ven y pone tu cuerpo y tú corazón junto a los nuestros. Para coordinar la resistencia hemos creado una cuenta de correo específico: solidaridad@cabanyal.com

SALVAMOS EL CABANYAL – envía tus datos a : solidaridad@cabanyal.com