Llençols per la dignitat

És un projecte artístic que omplirà els nostres balcons d’obres d’art fetes sobre la base de llençols que els veïns del barri han donat per a ser intervinguts per artistes nacionals i internacionals de diverses disciplines. Els llençols transformaran els nostres carrers en un espai expositiu d’obres d’art creades específicament per a aquesta VI edició de Cabanyal Portes Obertes.

Els llençols són un teixit vinculat a la casa i a qui l’habita, pertanyen a la nostra esfera privada, tenen una estreta relació amb nosaltres, en contacte amb la nostra pell, conviuen amb nosaltres, en el nostre llit i ens han cobert el cos mentre descansàvem o dormíem. D’altra banda, moltes vegades han estat confeccionats per les nostres mares, i ens parlen tant de la personalitat de qui els ha fet, com de la persona que els està utililtzant, amaguen històries. Són testimonis muts de la nostra vida i, al final, de la nostra mort.

Els artistes intervindran sobre ells pintant, cosint, brodant… realitzant una acció creativa que expressarà la seua solidaritat amb els veïns. Penjarem més de quaranta llençols als balcons de les cases de la zona amenaçada, entre la Travessia dels Pescadors i el carrer d’Amparo Guillem, des de l’altura del carrer de la Reina cap a dins del Cabanyal. Aquest teixit de dimensions humanes, que pertany a la nostra esfera més privada, servirà per manifestar públicament la unió entre veí i artista en la lluita del barri per una vida digna, per la preservació i rehabilitació d’aquest barri històric que mereix seguir viu. Es un proyecto artístico que llenará nuestros balcones y calles de obras de arte cuyo soporte son sábanas que han donado los vecinos del barrio para ser intervenidas por artistas nacionales e internacionales de distintas disciplinas. Las sábanas transformarán nuestras calles en un espacio expositivo de obras de arte creadas específicamente para esta VI edición Cabanyal de Portes Obertes.

Las sábanas son un tejido vinculado a la casa y su ocupante, pertenece a nuestra esfera privada, tiene una estrecha relación con nosotros, son confeccionadas muchas veces por nuestras madres, conviven con nosotros, en nuestra cama y nos han cubierto el cuerpo mientras estamos descansando o durmiendo. Por otro lado, la manera en que están confeccionadas también nos puede decir en que tiempo se confeccionaron e imaginar que historia encierran, pues recogen al mismo tiempo la personalidad de quien la hizo y de quien las ha estado utilizando. Es un tejido que siempre está en contacto con nuestra piel. Ellas son testigo casi siempre de nuestra vida y tambien de nuestra muerte.

Los artistas intervendrán sobre ellas, pintando, cosiendo, bordando… realizando una acción creativa que expresará su solidaridad con los vecinos. Más de cuarenta sábanas serán colgadas en los balcones de las casas en la zona amenazada, entre las calles: Travesía Pescadores y Amparo Guillem, desde la altura de la calle de la Reina hacia el interior del Cabanyal. Este tejido de dimensiones humanas, que pertenece a nuestra esfera más privada, servirá para manifestar públicamente la unión entre vecino y artista en la lucha del barrio por una vida digna, por la preservación y rehabilitación de este barrio histórico que merece seguir vivo.