Manifest a la inauguració, trobada mundial de les arts

MANIFEST A LLEGIR A LA INAUGURACIÓ TROBADA MUNDIAL DE LES ARTS EL DIJOUS 3 D’OCTUBRE DE 2002 AL PALAU DE CONGRESOS

LA PLATAFORMA CÍVICA SALVEM EL CABANYAL INFORMA I QÜESTIONA:

Senyors i Senyores:

Desafortunadament, l’organització d’esta nova edició de la trobada mundial de les Arts ha exclòs els diversos col·lectius, associacions, plataformes i ciutadans que en esta ciutat han treballat i reivindiquen la responsabilitat cívica de les arts i el seu necessari diàleg amb el context ciutadà al qual pertanyen. Especialment, ha bandejat els que han mostrat una opinió crítica amb les polítiques culturals i socials del partit que actualment monopolitza el poder polític en esta ciutat, comunitat, país.

La Plataforma Salvem el Cabanyal ha estat treballant des de fa diversos anys a la ciutat de València, a partir del projecte Cabanyal Portes Obertes, la interrelació entre cultura i societat civil. En les seues cinc edicions ha reunit un importantíssim grup d’artistes nacionals i internacionals de distintes disciplines (arts plàstiques, arquitectura, dansa, teatre, música). Totes les intervencions artístiques han tingut com a marc les cases i els carrers del barri, els artistes participants han manifestant el seu sentit de responsabilitat cívica i participació en els greus problemes que ens amenacen. El projecte ha merescut l’atenció en diversos fòrums nacionals i internacionals (VII Biennal de l’Havana, Idensitat Barcelona, Madrid 01-02).

La primera edició de la trobada mundial de les Arts (any 2000) va finalitzar amb la intervenció del president de la mesa d’arquitectura Oriol Bohigas, que va instar les autoritats que van clausurar la trobada a abandonar el pla municipal de destrucció (derrocament de 1.650 vivendes per a la construcció d’una avinguda) i proposar-ne un altre de rehabilitació de l’històric barri del Cabanyal. Les resolucions de la trobada van ser totalment depreciades per l’administració del Partit Popular que va aprovar l’any següent el Pla criticat en la trobada Mundial de les Arts .

La lluita per la defensa del Cabanyal va ser reconeguda al gener de 2002 pel Tribunal Superior de Justícia en decretar una interlocutòria de suspensió cautelar del pla, fins a la sentència definitiva. Els ciutadans i ciutadanes patim la falta total de diàleg amb l’Administració, com ho manifesta la resposta de l’alcaldessa de la ciutat en amenaçar amb una major degradació en compte d’obrir vies de participació.

Davant d’este tipus d’actuacions per part de l’Administració que ha organitzat esta trobada, els plantegem la qüestió següent:

QUINA ÉS LA FINALITAT D’ESTA II TROBADA MUNDIAL DE LES ARTS?

Una cordial salutació a totes i tots els participants en esta trobada.

La Plataforma Salvem el CabanyalMANIFEST A LLEGIR A LA INAUGURACIÓ TROBADA MUNDIAL DE LES ARTS EL DIJOUS 3 D’OCTUBRE DE 2002 AL PALAU DE CONGRESOS

LA PLATAFORMA CÍVICA SALVEM EL CABANYAL INFORMA I QÜESTIONA:

Senyors i Senyores:

Desafortunadament, l’organització d’esta nova edició de la trobada mundial de les Arts ha exclòs els diversos col·lectius, associacions, plataformes i ciutadans que en esta ciutat han treballat i reivindiquen la responsabilitat cívica de les arts i el seu necessari diàleg amb el context ciutadà al qual pertanyen. Especialment, ha bandejat els que han mostrat una opinió crítica amb les polítiques culturals i socials del partit que actualment monopolitza el poder polític en esta ciutat, comunitat, país.

La Plataforma Salvem el Cabanyal ha estat treballant des de fa diversos anys a la ciutat de València, a partir del projecte Cabanyal Portes Obertes, la interrelació entre cultura i societat civil. En les seues cinc edicions ha reunit un importantíssim grup d’artistes nacionals i internacionals de distintes disciplines (arts plàstiques, arquitectura, dansa, teatre, música). Totes les intervencions artístiques han tingut com a marc les cases i els carrers del barri, els artistes participants han manifestant el seu sentit de responsabilitat cívica i participació en els greus problemes que ens amenacen. El projecte ha merescut l’atenció en diversos fòrums nacionals i internacionals (VII Biennal de l’Havana, Idensitat Barcelona, Madrid 01-02).

La primera edició de la trobada mundial de les Arts (any 2000) va finalitzar amb la intervenció del president de la mesa d’arquitectura Oriol Bohigas, que va instar les autoritats que van clausurar la trobada a abandonar el pla municipal de destrucció (derrocament de 1.650 vivendes per a la construcció d’una avinguda) i proposar-ne un altre de rehabilitació de l’històric barri del Cabanyal. Les resolucions de la trobada van ser totalment depreciades per l’administració del Partit Popular que va aprovar l’any següent el Pla criticat en la trobada Mundial de les Arts .

La lluita per la defensa del Cabanyal va ser reconeguda al gener de 2002 pel Tribunal Superior de Justícia en decretar una interlocutòria de suspensió cautelar del pla, fins a la sentència definitiva. Els ciutadans i ciutadanes patim la falta total de diàleg amb l’Administració, com ho manifesta la resposta de l’alcaldessa de la ciutat en amenaçar amb una major degradació en compte d’obrir vies de participació.

Davant d’este tipus d’actuacions per part de l’Administració que ha organitzat esta trobada, els plantegem la qüestió següent:

QUINA ÉS LA FINALITAT D’ESTA II TROBADA MUNDIAL DE LES ARTS?

Una cordial salutació a totes i tots els participants en esta trobada.

La Plataforma Salvem el Cabanyal